torstai 3. lokakuuta 2013

Hitaasti mutta (epä)varmasti

No hei vain. Blogi päivitystä onnistuneesti jo viikon verran lykänneenä, en enää keksinyt kertakaikkiaan mitään teko syytä lykätä tätä enää. Tai kai olisin keksinyt mutta koska pari valmista ja kuvattua KyJyä odotteli vain julkaisuaan, niin enhän minä enää muutakaan voi. Ei sillä, että tää nyt olisi jotensakin vastenmielistä, olen vain niin turkasen aikaan saamaton, etenkin blogini suhteen.
KyJyjen kanssa olen nyt tilanteessa 6/20. Ja semi valmiita mutta viimeistelemätöntä lisäksi pari. Ensi viikolla on vielä 11 viikkoa jäljellä KyJyä. Jotta nyt saisin jollainlailla "sisäisen aikataulu minäni" rauhoitettua olen kehitellyt itselleni ontuva suunnitelman. Ensi viikkoon, tarkemmin sanottuna tiistaihin, mennessä aion saada täysin valmiiksi vielä 3 KyJy työtä. Tällä logiikalla jäljellä jäävillä viikoilla on valmistuttava yksi KyJy viikossa. Niin, ontuva suunnitelma, tiedän sen. Huoh.

Valmiiksi tulleet KyJyt nro 15 ja 19 tulivat kuvatuksi samalla kertaa. Pipon kanssa kävi niin että ensimmäiseen versioon meni lankaa vain 46 grammaa, täytyi siis neuloa toinen samalla mallilla jotta kriteerit täyttyi. No ensimmäisen ennätin antaa jo eteenpäin muistamatta ottaa siitä valokuvaa. Tämä toinen pipo on samalla mallilla ja painaa saman verran. Eli vaikka kuvaa ei ensimmäisestä olekaan niin neuloin kaksi pipoa  jotta langan kulutus oli riittävä hyväksyttäväksi KyJy työksi. Tämä kuvassa oleva musta pipo on Novitan Nallesta ja menee tyttären käyttöön.
KyJy 19 on taas pitsineulekauluri Novitan lehdestä syksy 2013. Lankana Novitan Usva, jota meni 96 grammaa eli yksi kerä riitti hyvin. Kauluri on itselle ja onpa ollut jo käytössäkin.Puikon heiluttelua on häirinnyt onnistuneesti tällä viikolla peukalo. Sen lisäksi että se on kroonisesti keskellä kämmentä niin nyt siinä on vielä kohtuullisen iso viilto haava. Minulle on ehdotettu muoviveitsiä taikka viiltosuojahanskoja keittiö hommiin. Luultavasti viisinta oli ottaa käyttöön molemmat.
Suunnitteilla oli liikunnallinen lokakuu mutta hitakoisesti on lähtenyt käyntiin. Avohaava peukalossa ei ole viisasta lähteä uimahalliin. Tämän päiväinen käynti osteopaatilla helpotaa selkä jumia. Kunhan lihakset ja nikamat vuorokauden verran saavat tottua uuteen ja oikeaan asentoonsa niin sen jälkeen palaan ruotuun eli liikunnallinen lokakuu voi alkaa täysi painoisesti.
Jospa tästä vielä hyvä tulee, sekä kunnosta että KyJystä. Vai kävisinkö talviunille ja heräisin keväällä?

8 kommenttia:

 1. Tuo kauluri on kyllä kaunis. Löytyy täälläkin to do-listalta... Meillä tuntuu olevan sama tahti tuossa KyJyssä, hitaasti mutta varmasti käymme kohti maalia =D Hmm, että 3 työtä valmiiksi ensi viikoksi ja sitten työ/viikko? Kuulostaa toivottomalta, mutta kiva, kun olet laskenut tämän valmiiksi =) Multa loppuu äidin joululahjasta lanka (yllätys, yllätys), joten se menee vähäksi aikaa jäihin, valmistuu sitten varmaan aatonaattona perinteiseen tapaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä tiedä tuosta maalista mutta eihän sitä tässä vaiheessa luovuteta. Aatonaattona on ihan tarpeeksi ajoissa ;)

   Poista
 2. Kaunis kauluri menee minunkin työlistalleni, kunhan (huokaus) joskus ehdin taas neulomusten pariin.
  Moni ainakin Novitan 50-grammainen kerä painaa 46 grammaa oltuaan varastossani jonkun aikaa. Punnaapa "huviksesi" rajatapauksissa kerä ennen neulomista, 46 grammainen voi hyvinkin olla 50 grammaisena ostettu. Paitsi jos 50 g kerästä jää lankaa, niin ei tietysti sitten täyty 50 g kriteeri.

  Nyt ei edisty käsityöt eikä päivity blogini ennen kuin kaikki muuttoon liittyvä järjestely ja kämpän pihapiirinkin syystyöt on tehty. Sitä mukaa kun työlistani toisesta päästä lyhenee, se toisesta päästä pitenee, taitaa olla se hölmöläisen peiton malli kyseessä :d.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto vie kyllä tehokkaasti ajan ja syyshommat myös. Harrastukset tahtoo kärsiä, mutta uudella innolla puikkojen kimppuun sitten joskus aikaa on enemmän, eikös?

   Poista
 3. Kaunis kauluri, täytyy yrittää kuitenkin pitää se poissa mun ruuhkaisilta puikoilta ;-) Parantelehan peukkua, viiltohaavat on kipeitä ja paranee hitaasti. Hyvää liikunnallista lokakuuta, toivottavasti säät suosivat edelleen ulkoliikkujaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukku alkaa jo parantua, yli viikohan siihen menikin. Liikunnallinen lokakuu on sujunut ihan hienosti, säät ovat suosineet ja sateella voi käydä uimahallissa.

   Poista
 4. Kaunista taasen on puikoiltasi valmistunut:) Kiva kaulurimalli, malli mennyt ihan ohi silmien. Kaksi viimeisintä lehteä olen kyllä katsellut niin huonosti, ettei ihme jos jotain vilahtaa ohikin. Meikällä ollut kanssa aikas hiljaista niin blogittelussa, kuin käsitöissäkin. Nyt syksyn edetessä olen alkanut taasen kilkuttelemaan puikkoja ja muutama työkin niistä on samalla tipahtanut, pikkuhiljaa käsityötkin alkavat taasen innostamaan:) Pikaista paranemista sormellesi ja väririkasta lokakuuta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinustakin Näpertelijä. Joskus sitä vaan tarvitsee tätä hissukseen oloa ja menoa. Toivottavasti taas uusi into herää. Kiitokset ja värikästä lokakuuta sinullekin.

   Poista