torstai 2. tammikuuta 2014

Uuden vuoden suunnitelmia

Ensimmäiseksi haluan toivottaa teille kaikille hyvää tätä vuotta.

Siippani onnistui vahingossa ottamaan Uuden vuoden ilotulituksesta näin mainion kuvan. Se ansaitsi minun mielestä tulla julkaistuksi ja kelpasi myös blogini taustakuvaksi. Minulla on jo pitkään ollut aikomus uudistaa blogin ulkoasua mutta uudistus taisikin odotella tätä kuvaa. No nyt oli hyvä syy muuhunkin fiksaukseen.

Niin meni vuodenvaihde leppoisasti oman perheen kesken. Kuten myös joulun aika. Vanhempani kävivät tapanina mutta muutoin vietimme aikaa omalla sakilla. Ja jota kuinkin niin kuin ajattelinkin, rennolla asenteella. Ja minua lahjoittiinkin, kiitosta vain, vaikkakaan en ollut edes kilttinä koko vuotta:)
Poikkeuksellista tässä joulussa oli se että koirien kanssa metsälenkillä täytyi sonnustautua kumisaappaisiin. Vaikka vähä lumisia jouluja on ollut aiemminkin, mutta sentää vettä ei ole tullut muistini mukaan, ei ainakaan noin antaumuksella.
Uuden vuoden lupauksia en tehnyt, eivät toteudu kuitenkaan. Sen sijaan yhden kaikenkattavan tavoitteen itselleni asetin. Raivaan elämästäni epä mieluisia asioita pois että tilaa jäisi asioille joista pidän. Juu, on melko epämääräinen tavoite. Alitajuntaisesti olen huomannut tämän kaltaista toimintaa harjoittaneeni jo tovin aikaa. Nyt aion muistuttaa siitä itseäni päivittäin ja tehdä ihan kongreettisia asioita tavoitteen täyttymiseksi. Ei mitään järisyttävää silti ole tiedossa. Olen siitä onnekas että perus asiat elämässäni ovat vähintäänkin hyvin. Silti on paljon josta voisin ilomielin luopua että tilaa jäisi asioille joista saan iloa ja energiaa. Tähän palailen luultavasti myöhemmin.

Mitäpä sitä on tullut tehtyä? Tyttärelle hätäsesti ompelemastani joulu"juhla"mekkosta tuli tämän näköinen.


Tuo bolero ei ole minun tekemäni. Mekko on olkaimellinen ja siksi melko avoin näin talviseen juhlaan. Onneksi bolero löytyi entisten vaatteiden kätköistä, lisukkeeksi tällä koltulle. Lintsasin myös siinä että jätin ompelematta mekkoon vuoren. Eli siis arkinen juhla mekko. Pidettäväksi tarkoitettu, ei hengariin roikkumaan.
Muutenkin harmittaa vähällä käytöllä olevat käsityöt. Jos näkee vaivaa tehdäkseen jotain omin kätösin ja taidoin niin soisi niiden tulla käytetyksi tai näytetyksi, eikä vain kaapin täytöksi. Tämä ajatus oli takana kun ryhdyin seuraavaan hankkeeseen. Kaivoin vaatehuoneen uumenista likimain kolmekymmentä vuotta vanhan kalalangasta virkatun ja jo osin hapertumisen aloittaneen, päiväpeitteen esille. Aikoinaan siippani mummon virkkaama yhden sängyn peite on ollut hyvin vähällä käytöllä. Ja koska kalalangan väri on liian retro minun silmääni, päätin ryhtyä toimenpiteisiin. Kolme pakkausta Nitorin väriä ja suolaa, isoon paljuun lämmintä vettä kaksi kymmentä litraa, sekoitus ja roiskista vaan virkattu pitsipeite sekaan. Ja puolen tunnin jälkeen kampesin mustaksi muuntuneen aarteen pesukoneeseen huuhteluohjelmalle ja vielä siitä kuivausrumpuun. Voila, sohvamme sai uutta päälle pantavaa...


Pimee on kuva. Synkimmästä synkin tammikuun päivä keinovalossa sisätiloissa ja ohi mennen nappastu kuva. Ehkäpä idea kuitenkin selviää. Toinen samanlainen peitto odottelee myös käsittelyä. Joku voi pitää tätä suoranaisena rikoksena mutta  näin peite saa käyttöä. Suurempi rikos on se että nämä aarteet ovat piiloitettu tarkasti komeroihin etteivät vaan tärvelly. Kelle kummalle niitä säästetään? Sen verran tyytyväinen olen lopputulokseen että yllytän teitäkin kokeilemaan jos idea(ei muuten ole minun) vaikuttaa kiinnostavalta. Tänä vuonna laitetaan ranttaliksi siskot!

12 kommenttia:

 1. Kuulostat tosi tarmokkaalta! Ihan kadehdittavaa kun välillä tuo pimeys ja kokopäivähämäryys meinaa viedä energiat. Jotain maagista uudessa vuodessa kyllä on. Jostain syystä muutos tuntuu paljon mahdollisemmalta tammikuun ekoina päivinä kuin marraskuun pimeydessä. Ihanan kuvan on miehesi ottanut, ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä muutokset marrakuussa tuntuisi tahmealta ajatukselta. Tarmokkuudesta en tiedä mutta tahtotila on kohdallaan. Tänään aloitin pieni muotoisen lanka inventaarion ja kassillinen vaatteita odottaa kierrätykseen viemistä:)

   Poista
 2. Vautsi miten upea kuva, loistava valinta blogin taustakuvaksi! Tykkään kovasti :).
  Kauniin mekon ompelit tyttärelle. Pitääpä laittaa mieleen värjäysideasi, harmittelen vain, että ehdin heittää muutossa osan vastaavia virkkaustöitä roskiin.
  Jokaiselle olisi hyväksi pysäyttää oravanpyörää hetkeksi ja pohtia miten saisi poistettua elämästä epämiellyttäviä asioita ja täytettyä sitten aukkoa miellyttävillä asioilla. Onnistuminen vaatii asian päivittäistä muistuttamista itselleen.
  Oikein hyvää tätä vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset.Kuvasta en voi ottaa itse kunniaa mutta hieno se minustakin on.
   Tässäpä sitä onkin hyvä kuulostella itseään mitä sitä sielu on vailla. Helpointa on ollut aloittaa katsastamalla lankavarastot ja vaatekaapit. Pienestä se lähtee.

   Poista
 3. Upea kuva!
  Sinulla on hyvä tavoite tälle vuodelle, tekisi kuule hyvää itse kullekin. Vähän samalla idealla meilläkin käydään nurkkia läpi pikku hiljaa, tavarakaaokseen tukehtuu jos sille ei tee mitään aktiivisesti.
  Hieno idea ajantasaistaa kaunis pitsipeitto, nythän se tulee arvoiseensa käyttöön eikä vain haperru itsekseen kaapin nurkassa. Juuri näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Tavoite on vaan niin kaikenkattava että työn sarkaa riittää. Tavara kaaoiksen selätys on vain osa tavoitetta. Mutta asia kerrallaan.

   Poista
 4. Hyvää alkanutta vuotta! Siippasi otos on todellakin onnistunut, upea kuva! Ja uuden elämän antaminen vanhalle päiväpeitteelle ei todellakaan ole rikollista vaan päinvastoin! Sillähän kunnioitetaan tehtyä työtä, kun peitto pääsee esille sieltä kaapin perukoilta.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset. No en minäkään aina ymmärrä miksi kaikki "alkuperäinen" pitäsi säästää koskemattomana mutta sellaiseenkin ajatteluun joskus törmää. Olen huono muutenkin noudattamaan mitää perinteitä.

  VastaaPoista
 6. Upea uudelleen käyttöön otettu pitsipeite! Ja upea uuden vuoden kuva!

  VastaaPoista
 7. Tuo mekko on kaunis.
  Minulla tulee siitä mieleen yksi oma mekkoni 70-luulta. Se oli sellaisen kuin, Pia&Paula tuotantoa.

  VastaaPoista