keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Liian vaikeaa?

Miten se nyt on niin vaikeaa viettää joku tovi tietokoneen kanssa ja näppäillä yksi vaivainen blogi päivitys? Tätä kysymystä sitä on tullut kerran jos toisenkin viimeisen kuukauden ajan itseltä kysyttyä. Nimittäin jo ennen pääsiäistä oli tarkoitus laitella kuvat vaivoin valmiiksi saamistani KyJy Ufoista mutta käsitöiden loppuun saattaminen, valokuvaus ja blogi päivitys ovat osoittautuneet tänä vuonna tavattoman vaikeiksi.
Viime postauksessa haaveilin saavani valmiiksi vähän vaille kesken olevan tunikan/paidan. No juu, periaatteessa se valmistuikin mutta kokoamisen jälkeen sovituksesa totesin ettei paita istu hartioiden kohdalta kauniisti päälleni. Paita vaatii purkamista, neulomista ja sovittelua. Siis mielentilan, mistä en saa juuri nyt otetta ->jatkuu myöhemmin. Muitakin kesken eräisiä neuleita löytyy samaan kategoriaan -> jatkuu myöhemmin. Sen sijaan KyJystä kesken jääneitä töitä sain lopulta valmiiksi kaksin kappalein. Nämä kaksi istuintyynyä on omalla mallilla työn edetessä suunniteltu ja jämä materiaalista toteutettu. Lankana Novitan Puro Batik ja Miami ja tyynyt sisään on ommeltu käytöstä  poistamistani frotee pyyhkeistä ja nukkuma tyynyistä.Ylemmässä kuvassa näkyy taustapuoli, päällinen on helposti pois otettavissa. Tyynyt tulee pehmusteiksi puutarha tuoleille. Toivottavasti tulee lämmin kesä että nämäkin tulevat tarpeeseen.
Toinen valmistunut virkkuu työ on pyyhe. Tämäkin varastosta löytyvistä ja jo hyvään aikuis ikään päässeistä puuvillalangoista.
Todellisuudessa värit ovat kirkkaammat. Pyyhe on nyt koe käytössä. Jos vaikuttaa käyttö kelpoiselta niin virkkaan toisenkin, materiaalia jäi vielä ainakin yhteen samanlaiseen :)

Myös ompelu rintamalla on ollut yritystä mutta kesken nekin. Jos milloin ikinä valmistuvat  niin niistä sitten enempi. Minne lie aika hurahtanut. Ennen pääsiäistä tuli ex tempore älyn väläys järjestyksen ja huonekalujen vaihtamisesta kahden huoneen välillä. Ja se johti siihen että meidän makkarista vaihtui myös tapetit pääsiäis pyhinä  ja sisustus meni uusiksi. Tuliko hyvä? Hmm. Ei ihan just mutta niin kuin tekijätkin eli tarpeeksi hyvä. Ja tämä sama lumipallo efekti vyöryy edelleen. Uuden tapetit on varattu myös tytön huoneeseen mutta ne saa odotella vielä jonkun viikkoa. Reilun viikon päästä meillä vietetään taas rippijuhlia, tällä kertaa pojan. Ennen sitä ei millekkään remontti urakalle ole enää aikaa. Juhliin valmistautumisen aloitin hyvissä ajoin, siis ajatuksen tasolla. Konkreettisen tekemisen tasolla valmistautuminen on kehnolla tasolla. Ratkaisematta on mm. niinkin pieni juttu kuin "mitä mä pistän pälleni" Arvaan että tämän tilanteen olette tekin joskus kohdanneet.
Jotta ei olisi liian helppoa, jo krooniseksi päässyt jalkapohjan kalvojänteen tulehdus on taas ottanut yli otteen meikäläisestä. Olin jo hyvin lähellä saada tähänkin asiaan selvyyttä mutta viime metreillä ortopedi aikani peruuntui ja nyt odottelen saanko uuden ajan vai vaihtuuko ortopedi. Mittani on niin täysi tämän kipuilun takia että jokin ratkaisu on löydyttävä. Jos eivät muuta keksi amputoikoot koko räpylän tai itse asiassa molemmat. Nyt kun olen pakostakin joutunut vähentämään lenkkeilyä koirien kanssa niin olen mieltynyt pyöräilyyn. Työ matkat on niin lyhyet että ne menevät tietenkin pyörällä mutta muutenkin mieli tekee ajelemaa. Uusi pyöräkin on kiikarissa. Sitä ennen kuitenkin kuulostelen kuinka paljon köyhdyn yksityisellä lääkärillä tuon jalan takia. Niin jahka saan sen ajan...
Niin kiitokset vielä edelliseen postaukseen kommentoinneille. Tunika on ollut käytössä. Ja tervetuloa uuden lukijat. Toivottavasti saa uuden draivin tähän blogi päivitykseen. Tää vuosi on ollut niin nuupahtanutta aikaa. Ensi viikonloppuna vietetään äitienpäivää ja sitten viikon päästä juhlitaan poikaamme. Sitten upotetaan sormet multaan, heips.


8 kommenttia:

 1. Ihana lukea kuulumisiasi! Mihin tämä alkuvuosi on oikein kadonnut? Kaikkien blogeissa tunnutaan kärsivän aikapulasta, niin myös minun. Ja jos aikaa on niin sitten iskee saamattomuus. Noh, tätä kai se elämä joskus on. Tsemppiä juhlavalmisteluihin, ja remonttiin, ja jalkavaivaan ja kaikkeen muuhunkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tsempaamisesta. Niin, tosiaan tuo aikapula tuntuu olevan kansantauti. Ja mieli tekisi tehdä kaikkea muuta kuin pitäisi. Nooh, jospa sitä kesällä sais kunnon käsityö kärpäsen pureman :)

   Poista
 2. Kiva lukea kuulumisiasi. Voi kunpa saisit pian jalkasi kuntoon! Lumipalloefekti kuulostaa niin tutulta ;). Aikapulasta tuntuu tulleen jatkuva perusilmiö, aika vain katoaa jonnekin.
  Kivoja istuintyynyjä ja pyyhkeen olen saanut saanut aikaan :). Tsemppiä täältäkin, niin juhliin ja niiden valmisteluihin kuin remonttiinkin, sormien multaan upotusta odotellessa! Käsityöt joutavat odottaa aikaa parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalka on mikä on. Joinakin päivinä kestää paremmin mutta sitten taas...auts. Juhlat oli ja meni ja nyt meinneillään remontti. Sormetkin kävivät mullassa ja jokunen rivi on neulottukin. Ihan sama "kiire" jatkuu, huoh

   Poista
 3. Morjesta pitkästä aikaa! Kerrassaan loistava idea laittaa kiertoon vanhat tyytyt/pyyhkeet ja antaa niille uusi elämä istuintyynyn muodossa:) Kauniit tyynyt oletkin saanut tehdyksi ja varmasti ovat myös mukavat käytössä:) Lumipalloefekti kuulosti tutulta, niinhän siinä tuppaa käymään, että kun yhden huoneen on saanut nätiksi, huomaa muiden huoneiden olevan ainakin jonkinasteisen rempan tarpeessa. Pikaista paranemista jalallesi. Onnittelut myös Riparilaiselle sekä teille ja oikein ihanaa kesää! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi taas Näpertelijä. Ja kiitokset, istuin tyynyt ovat olleet käytössä ja ihan kivat ovat. Remontti on siirtynyt nyt toiseen huoneeseen. Tuon jälkeen taidetaan siirtyä ulkotiloihin, kuka sitä jaksaa kesällä sisällä olla.
   Kivaa kesää sinullekin!

   Poista
 4. Tell me about it... Minulla on ollut blogin kanssa ihan samaa vaivaa. Juurikin tartuin itseäni niskasta kiinni ja sain aikaiseksi päivityksen. Hip, hip, huraa! Ehkä se tästä taas lutviutuu... Me lukijat kyllä pysymme täällä, päivittelet ahkerammin sitten taas kun siltä tuntuu. Hyviä kesäpäiviä toivotan sinulle (vaikka tänään tuntui kyllä lähinnä syksyltä tuon sään puolesta...)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein lohduttavaa kuulla että joku muukin kärsii samasta blogi hitaudesta. No kai se vaan on sitä että tosiaan on muutakin tekemistä kuin tietokoneen näppäily vaikka blogi kirjoittelu niin kivaa onkin.
   Hyviä kesäisiä päiviä sinullekin.

   Poista