perjantai 18. heinäkuuta 2014

" Mummon" kanssa mustikassa

Viime kesästä mitään oppineena lähdin tänä aamuna yhdistetylle mustikan poiminta ja koiran ulkoilutus retkelle metsään. Tuolla tutuissa maastoissa missä muutenkin lenkkeilemme, ovat alkaneet mustikat kypsyä ja koska vihdoin ja viimein sinne ehdin poimurin ja sankon kanssa lähteä niin sittehän sitä mentiin mustikan kiilto silmissä. Paikka on sellainen että koirat voivat olla irti ja niinpä ne pääsivät mukaan. Mutta... kävi sama kuin viime vuonna. Meidän "Mummo", elikkäs varttuneeseen ikään ennättänyt spanielimme, hokasi heti kymmenessä minuutissa että lenkkeily ei etene hänen mieleisellään tavalla ja kutsumisestani ja lopulta karjumisestani huolimatta hän päätti että metsässä on tylsää ja marssi tomerana sadan metrin päähän autolle. No ei siinä auttanut kun minun ja noutajan seurata perässä. Autolle päästyämme avasin takakontin jonne Mummo täytyi nostaa kyytiin ja minä ja noutaja poimimme vielä auton lähistöltä pari poimurillista mustikoita Mummon tarkkaillessa meitä kontista. Siinäpä sitä jäi mustikka saalis vain muutamaan litraan. No, eipä pääse Mummeli seuraavan kerran mukaan.
Sen verran mustikoita sain että...


tästä sekoitin tälläsen sotkun...

  
ja ei kun ääntä kohti.
Muistoja lapsuudesta, tuoreita mustikoita, 
talkkunaa ja maitoa.
Joku sanois hui mutta minä että nam.

Olen ollut jo kaksi viikkoa kesälomalla. Loma alkoi vahdikkaasti mummola reissulla ja kävimme huristelemassa kumilautalla Ruunaan kosket. Ja sen verran vauhdikasta hommaa että tää tahtoo toistekin koskenlaskuun, on gooletettukin jokunen paikka, ehkä ensi kesänä. Samalla reissulla tytöt kävi kesäteatterissa ja pojat kalassa, elikkäs kesäisiä tekemisiä molemmat. Ensimmäinen loma viikkoni oli samalla siipalleni myös viimeinen. Ja koska tytär oli sen viikkoa kesätöissä niin suurempia reissuja ei meillä tänä kesänä tehdä. Loppukuusta on tarkoitus vielä sukuloida viikonloppun verran.
Tuohon ainoaan yhteiseen lomaviikkoon en suunnitellut omia tekemisiäni, ehtiihän ne myöhemminkin. Siinä sitten rämisteltiin maastossa polkupyörillä ja tiellä moottoripyörillä. Kävimme pojan toiveesta tutustumassa golfiin ja koitimme hoidella arkisempiakin asioita välissä. Kun siippa ja tytär olivan sitten viikonlopun rokissa niin luulin että nythän se mun lomani alkoi. No, joo, siinä helteessä meikäläinen vaipuu sulaneeseen tekemättömyyden tilaan ja on toiminta kykyinen ainoastaan ennen kymmentä aamulla ja kahdeksan jälkeen illalla. Ja sama on jatkunut koko viikon. Maanantaina ajattelin että nyt kun siippa lähtee töihin että nythän sitä saa touhuilla oman tahtinsa mukaan. Juu, tavallaan saikin. Pari iltaa meni moottoripyöräillessa ja piipahdimme kesäteatterissakin. Ja päivällä olen (tahtomattani) joutunut valmistelemaan tyttären vaellukselle lähtöä. No, tänä aamuna varhan saattelimme tyttären rinkkoineen (huh miten painava) linja-autolle ja matkalle Saariselälle. Onnea matkaan sanon minä ja tuumaan samalla joskohan sitä nyt olis aikaa omillekin touhuille.
Pyöräily kilometrejä maastossa ja kadulla on tullut vaivaiset parisataa loman aikana. Ja tuohon vähyyteen on kuumuus suurin syyllinen. Mootoripyörä kilometrejä koko kesältä vasta vajaa tuhat, yksin ei tule lähdettyä ja yhteinen aika on kortilla. Puutarhassa on tapahtumia vähänlaisesti. Maanviljelykseni tuottavat, viidakkoveitsikin viuhunut mutta kuumuus on veroittanut työtehoa.
Luulisi käsityö rintamalla tapahtuneen. Ja pah. Viime vuotisen KyJy huivin sain juhannuksena valmiiksi. Se piti blogata siipan ja lasten ollessa Etelä- Suomi turneella pari päivää juhannuksen jälkeen mutta pari vapaa iltaa vain koirat seurani ei riitänyt blogin päivitykseen.Olisikohan edes kolmas ilta riittänyt? Minusta on tullut tooosiiii hidas liikkeinen. Niin että tässäpä tämä käsityö surkimukseni nyt lopultakin on.

Sinne meni Novitan Kotiväki jämät ja hapsut täytyi tehdä jostain vuosikerta puuvilla langasta. Ohje on jostain vuoden takaisesta Novita lehdestä, siinä valkoisena minulla mustana. Vaikkakin olin ajatellut saattaa loppuun jo aloittamiani käsitöitä enkä aloittaa uusia niin hairahduin helle houreissa koukkuamaan. Eli tuossa notkuu taas pari viimeistelemätöntä pussukkaa, valmistuu sitten joskus. Nyt on virkkuut ja neuleet pari päivää karanteenissa. Jostain syytä, mitä en ole jäljittänyt, oikea olkapääni on kipeytynyt tällä viikolla ja nuo käsityöt eivät taida olla oikea lääke siihen vaivaan :)
Hmm, seuraavat pari viikkoa, mitä lomasta on jäljellä, koitan tehdä mitä milloinkin tuntuu huvittavan. Jotta edes vähän saisi kiinni siitä "elä hetkessä" tunteesta. Päiviin kuuluu kyllä arkisiakin asioita mutta jos nekin pyrkisi hoitamaan silloin kun huvittaa niin josko nekään eivät tuntuisi niin kurjilta.
Tänään taitaa ollakin pilvisempi päivä. Voipi olla että illalla maastopyöräily kutsuu. Ennen sitä pitänee hoidella loppuun eilen aloittamani siivous. Olen hyvä aloittamaan mutta kuka veisi loppuun kaikki hankkeeni...? Nauttikaa kesästä!


6 kommenttia:

 1. Vanhat koirat ovat jääräpäisyydessään ihania <3

  VastaaPoista
 2. Niin ovat. Melkoinen sohvien koira nykyisin:)

  VastaaPoista
 3. Voi mummoa, on se niin hellyttävä kaikessa jääräpäisyydessään:).
  Lapsuusmuistona on toisenlainen versio mustikkatalkkunasta, meilläpäin siihen laitettiin sakeahkon puuron muodostumisen verran piimää:d.
  Kiva huivi valmistui, jään odottelemaan mitä koukulta aikanaan syntyy.
  Helteet eivät ole minunkaan lajini, päivät pitää aloittaa "kissankirkujaisten" aikaan, jotta ehtii saada jotain valmista. Töissä ei voi valita säätä ja hellepäivät imaisevat "mehut" tyystin. Viikon pinnerrys on vielä edessä ennen kahden viikon lomapätkää.
  Mukavaa loman jatkoa, toivottavasti tulee riittävästi aikaa elää hetkessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummolla on mummon kujeet:)
   Piimä versiotakin voisi kokeilla. Pakastemustikoista tein mustikka/talkkuna/jogutti seosta evääksi töihin viime talvena.
   Helteen hyydyttämänä en ole mitään järjellistä saanut edelleenkään aikaan käsityö rintamalla, huh.

   Poista
 4. Voiko olla jotain jääräpäisempää kuin vanha spanieli... naureskelin täällä itsekseni ja saatoin kuvitella Mummon ajatuksenjuoksua! Niin on tuttua, pitää aina harkita kahdesti jos aikoo järkyttää spanielin päiväjärjestystä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sain vielä uudenkin "opetuksen" Mummon metkuista. Siitä tulee varmaan tarina seuraavassa postauksessa.

   Poista