tiistai 18. syyskuuta 2012

Mökkihöperyyden taltuttamista

Niin kuin ajattelinkin, sairaslomani miltei pahin haaste on paikallaan pysyminen. Lääkärin määräämä burana kuuri lievittää kantapää kipua sen verran että kävely on mahdollista . Jotenkin vain tuntuu ettei kortisoni piikki toiminut tällä kertaa niin hyvin kuin olisi toivonut. No viikko on aikaa vielä lepäillä ja hautoa räpylöitä kylmä pakkauksilla.
Viikonloppuna oli niin kaunis sää etten voinut olla vain kotona. Lähdimme yhdessä tuttava pariskunnan kanssa  "mielenterveyttä hoitamaan" moottoripyörä ajelun merkeissä. Ja rentouttavaa olikin. Kävimme katsastamassa Kolin syksyiset maisemat.Ehdottomasti kannattava reissu ja mahdollisesti viimeinen moottoripyörällä tänä syksynä.

Ilmat täällä itä Suomesssa ovat tänäänkin mainiot. Otin koirat aamulla taas autoon ja ajoin etään perille metsikköön niiden kanssa. Koirat voivat juosta vapaana ja minun ei tarvinnut käppäillä kuin joku kymmenen metrinen. Eihän se lenkkeilyä koirille ollut mutta tyhjää parempi ja kun en nyt muuhun kykene. Siellä sattui olemaan niin paljon puolukoita suorastaa läjässä että aloin himoita niitä. Kippoa ei tietysti ollut. Autosta löytyi Autopokkari lehti ja taittelin siitä "suppilon" johon sain poimittua hieman marjoja. Parkkerasin takamukseni siis hyvälle mättäälle istualleen ja keräsin kaikki marjat mitä ylsin ja kömmin seuraavaan paikkaan. Näkijöitä ei tälle touhulle onneksi ollut. Näinpä  sain puoli litraa marjoja.


Ja puolet käytin tekemällä marjapuuroa


Saa koululaiseni ja siippani pitkästä aikaa tätäkin. Ja tunsin olevani sentään vähän hyödyllinen. Pienestä on ilot revittävä.

Muuten olen koittanut pinnistellä kaiken keskittymis kykyni KyJy neuleisiin. Luulisi jotain suurempaakin valmistuvan mutta edelleen pikku töillä edetään.

Eli KyJy 7 Puro kämmenekkäät Näihin oli jokin ohjekin silloin kun aloitin mutta enpä löytänyt enää. Sävelsin siis omasta päästäni. Ja kerrankin sain aikaiseksi jotain mikä on sopivan kokoista. Paitsi siinä mielessä että paino ei ollut KyJy työlle vaadittavaa 50 grammaa. Siispä virkkasin vielä kännykälle suoja pussukan lisäksi. Tuo tulikin tarpeeseen, siispä ihan käyttöön sekin menossa. Nuo kämmenekkäät tein samasta Novitan Puro langasta josta tein viime keväänä ponchon. Onpa sitten samaa sarjaa sormillekin lämmikettä.

Yritän saada vielä tällä viikolla KyJy villapaidan valmiiksi. Sitä on tullut nyt viime päivinä edistettyä.  KyJy töistä tuo vapaa virkattu toppi ei millään innosta. Ehkä siksi, koska se on kesävaate ja seuraavaan kesään on vielä piiiiitkä aika.

Leppoisia syys päiviä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia Kolilla :) Olen käynyt siellä täsmälleen kerran, vaikka olen vieraillut usein mieheni sukulaisten mökillä Enossa. Mieheni mielestä ollaan mökillä kun ollaan mökillä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen käynyt Kolilla usein. Tosin parina viime vuonna vähemmän. Lasten ollessa pieniä, retkeilimme siellä kesäisin.

   Poista
 2. Ihana maisema! Ja nuo kämmekkäät ovat varsin kauniit myös. Sullahan on kohta KyJy pulkassa, hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrällisesti KyJy on mallillaan. Ajattelin jossain vaiheessa tehdä postauksen kesken eräisistä, osa on nimittäin niin vaiheessa että huimaa. Ja joulukuussahan tämä alkaa hahmottua, ennen sitä en uskalla arvailla miten käy.

   Poista