tiistai 2. lokakuuta 2012

Kyjy ähkyä

Kuten otsikkokin kertoo poden KyJy ähkyä. Tämä näkyy niin ettei juuri mikään jäljellä olevista töistä kiinnosta juuri nyt. Wool huivin olin kuvitellut saavani seuraavaksi valmiiksi. No periaatteessa paljonhan se ei kesken olekkaan, noin kymmenen kerrosta. Mutta kun kerroksella on yli seitsemän sataa silmukkaa ja niillä pitäis pitsiä vääntää, niin ei innosta. Ja lisäksi lanka uhkaavasti näytti loppuvan. Kävin sitten lisää ja näin jo kaupassa että erä on selvästi kirkkaampi kuin entinen. Eli siis lopussa on nyt väri erokin. Kurja huivi. KyJy hupparia koitan telkkari neuleena myös joka ilta jonkin rivin saada eteen päin mutta hidasta sekin. Muista ei sitten kannata mainitakaan.

Viime viikolla kävin pari vuoroa töissäkin mutta tiesinhän sen, jalka ei ole riittävän terve vaikka parempihan se tai ne ovat. Olen kurkkuani myöten täynnä tätä oireilua ja buranan mättämistä. Jostain syystä vaikka työnantajani yksityisen lääkäri palvelun minulle kustantaakin en ole mielestäni tässä asiassa sopivaa hoitoa edelleenkään saanut. Nyt varasin eräälle toiselle yleislääkärille jonka hoito muussa asiassa oli aikaisemman kokemuksen mukaan perusteellista. Kaikki toivo oli ladattu eiliseen lääkäri käyntiin. Ja ihmeisiihän hänkään ei pystynyt, en sitä edes odottanut. Silti olin tyytyväinen kun sain uuden särkylääkkeen, uuden kortisonipiikin ja viikon sairasloman lisäksi molemmille kantapäille lähetteen röngeniin. Ja huomenna saan tietää mitä niistä selviää. Tuloksista riippuen tiedämpä tarvitsenko ortopedin vai pälli tohtorin vastaanottoajan. No vitsit sikseen. Jos kuvat selventää syytä voin päästä eteenpäin räpylöitäni vaivaavan kipuilun hoidossa. Odotan huomista.

Ennen lääkäriin menoa kävin lunastamassa uuden uutukaisen ajokorttini. Entisten ajokortti luokkien lisäksi kortissa komeilee iso A. Uuden kirjaimen lisäksi siinä uusi kuva allekirjoittaneesta. Herran pieksut ihminen on pöljän näköinen. Mutta minkäs teet. Kortin hakemisen lisäksi poikkesin käsityöliikkeeseen. Ja ihan ennalta suunnittelemalle asialle. Uusinpäähän pistoni, koukkuamiskoukku. Ja kun en tiennyt mitä aion tehdä piti ostaa kaksi erillaista.

Eilen kotiin suoriuduttuani, heti kokeilemaan. Ja tässäpä ensimmäinen. Patalapussa keskuskohta on koukuttu ja reunat virkattu. Lanka Nallea.
 Tässä alemmassa kuvassa lähempi kuva koukutusta osasta. Koukku on kokoa 3 1/2 ja merkkiä Prym.

Sitten piti kokeilla kaksipäistä Cloverin 5 1/2 koukkua. Ja tähän otin käyttöön saman väriset seiska veikka langat kuin aiemmin neulomassani kaulahuivissa.


Eli lapaset tulossa.

Sitten pidemmälle puikolle lähti alulle leveämpi lappunen samoista Nalle langoista, tarkoitus saada siitä patalappu ilman lisä reuna virkkauksia.
Tuota koukkuamista pitänee vielä harjoitella. Hiukan hitaalta se vaikuttaa mutta hirmisen  mielenkiintoiselta. Ja pitkästä aikaa kokeilin jotain ihan uutta. Oikein piristävää.

Ehkä tästä KyJy ähkystä seurasi jotain hyvää ja palailen vielä KyJyjenkin pariin. Pokkeaminen "vieraissa" piristää. Siis käsitöissä meinaan.

LEPPOISAA LOKAKUUTA

2 kommenttia:

  1. Sulla on KyJy niin hyvällä mallilla, että voit ihan hyvin poiketa vähän vieraissakin. Toista se on eräillä muilla. Toivottavasti niihin jalkoihin löytyy oikea hoito ja apu, että saat ne kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KyJyt ovat kyllä ihan mallillaan. Mutta mistä löytyy se into jatkaa? Huoh. Ja totisesti toivon koipieni tulevat kuntoon. Tää vie hermot.

      Poista