tiistai 16. lokakuuta 2012

Väliaika tietoja KyJyn etenemisestä

Tervehdys pitkästä aikaa. Meillä eletään jämähtänäisyyden aikaa. Se kaikki vähäinen mitä tapahtuu, etenee hitaasti ja jahkaillen. Ja koskee vähän kaikkea. Tai sellainen tuntu ainakin minulla on.
Johtunee osittain siitä että minulla on yövuoro viikko töissä. Aivot siis jatkuvassa sumussa. Ulkona tuhruuttaa kosteaa usvan ja vesisateen väliltä olevaa kylmää, jotain. Lapsilla on syysloma viikko, ei siis perus arki rutiineja. Ja niin edes päin. Viime viikolla hääpäiväkin meni arki päivän tapaan, kimppu kukkia neljäntoista vuoden kunniaksi kuului tietysti asiaan. Niin se aika vain menee. Tälläinen hiljais elo on tietysti hienoakin ja tarpeellista. Hyvää vaihtelua sille kun kiire painaa päälle ja kaikkialla pitäisi olla yhtä aikaa.
Viime postauksessa kertomani käden vääntö tyttären kanssa päätyi uudelleen käsittelyyn. Vihdoin tytär tuntui ymmärtävän kantamme ja ajatuksemme tilanteesta. Ja me tulimme tilanteessa vastaan. Tytär sai lupamme hakea siihen "elämänsä" projektiin, mutta tuleeko hän valituksi, ei ole meidän päätettävissä. Se selvinnee ensi viikolla. Huh.

Sitten KyJy projekti. Tuo on edennyt tilanteeseen jossa 14 valmista työtä odottelee seurakseen kuutta kesken eräistä. Ja koska valmista ei ole tuon viheliäisen huivin jälkeen syntynyt niin tässä katsaus kesken eräisiin. Kuvissa värit ovat epäluonnolliset ja osa töistä näyttää lähinnä mytyltä mutta tässäpä nämä nyt ovat.

KyJy 2 koiran leluja ja KyJy 13 ovikoriste


Molemmat alku tekijöissään. Nämä on tarkoitus saada valmiiksi jouluksi joten ovat tarkoituksella jätetty siihen mihin ne aloituksen jälkeen jäivät. Molemmat nopeita tehdä, että eivätköhän valmistu.


Sitten  12 Polku kämmenekkäät ja 19 Kohti suoraan neulotut sukatTuo vihreä mytty on kesken eräinen sukka. Se on neulottu siihen vaiheeseen että nyt pitää seurata ohjetta tarkasti ja silloin siihen pitää varata häiriötön hetki. Ei tietoa milloin sellainen koittaa.

Kämmenekkäät Polku langasta on vaiheessa missä aloitin juuri peukalo kiilan. Nää etenee hitaasti mutta ei varmasti.

Näistä ehkä nuo sukat voivat valmistuakin koska malli on mielen kiintoinen joten motivaatio noiden valmiiksi saattamiseen on olemassa. Kämmenekkäät ovat tylsät tehdä mutta nekin haluan käyttöön. Jos eivät valmistu jouluun mennessä niin sitten myöhemmin.

Sitten se KyJy 16 vapaa virkattu toppi (tuomiopäivän projekti)


Innolla aloitettu ja siihen jäänyt. Ja kun vertaa kerän kokoon niin selvää on että kaukana on se hetki kun tuota toppia käytetään. Ehkä kesällä 2015.
Jos ei muuhun kuse tämän vuoden KyJy niin tähän toppiin ainakin.

Mutta eipä syytä synkkyyteen.
Tässä KyJy 17 Hupparissakin riittää tekemistä.


Helmakappaleen yhdeksästä kiilasta valmiita on viisi. Ja lehden kuvasta näkyy että hupparilla on kokoa kohtuullisesti joten tämänkin ääreen on palattava vielä kerran jos toisenkin.

Näin meillä. Välipala koukkuamis  kokeilut pyörii samassa korissa KyJyjen kanssa ja valmistuu nekin joskus, kait. 
 Nyt päivitän vielä KyJy sivut ja sitten laittamaan sapuskaa lapsille. Hei vain!


7 kommenttia:

 1. Mutta sulla keskeneräisiä on sentään enää kuusi, joten toivoa on! Mä oon puolestani jo heittänyt kaiken toivon, eilen aloin tekemään tilaussukkia. Ja koska tilauksia on tullut vastaanotettua muutamia, luulen että KyJyssäni tulee käymään varsin surkeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no ei se mulla varmaan monesta kiinni jää. Jatketaan sitten tammikuussa mikä jää kesken. Miten olis jatko aika, + kuukaus ja tarvittaessa vielä rankkarit meille jotka ei määrä ajassa suoriudu? :)

   Poista
  2. Jatkoaika olisi mainio idea! Mun tapauksessa sitä tarttis ehkä puoli vuotta...

   Poista
 2. Upea tuo vihreä Regian lanka :) Ja tuo huppari <3
  Älkääs nyt tyttäret heittäkö pyyhettä kehiin, ei sitä tiedä vaikka kaikki valmistuisikin ajallaan :)
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Bemu! Niin no eipä sitä tiedä, pahalta kyllä näyttää.Pitäs saada se alku into takaisin...

   Poista
 3. Hei! Aivan ihana tuo huppari, mistä lehdestä ohje on otettu? :) Tahtoisin itsekin yrittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Löytyy Kauneimmat Käsityötlehden Helpot ja Nopeat käsityöt abc2 lehtisestä. Lehti taitaa olla vuodelta 2011 ja ilmeistynyt syksyllä.

   Poista