tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lahjuksia ja lapastelua

Sain eilen ilahduttavaa postia Heffikseltä. Hän lahjoin minua bambu tiskirätillä ja kivalla kortilla. Kovasti kiitoksia. Rättiä on kokeiltu ja se toimii, tosin ei hentoisi noin somaa sotkea siivotessa:)Siivoukset etenevät hampaat irvessä. Kun on pakkon edessä niin noinkin yksinkertainen homma tuntuu tuskalta. Tuskalta tuntui myös eilen mekon ompelu. Menin ostamaan kankaan tarkoituksena ommella itselle tässä hässäkässä vielä päälle pantavaa tytön juhlia varten. Ja eilisen koko päivän ompelin, purin ja ompelin mutta vielä ei valmista tullut. Kaiken kukkuraksi sovituksen jälkeen huomasin sen olevan turhan väljä joten sitä pienennelleessä hupenikin aikaa. Mutta jos siitä tulee edes jollainlailla päälle pantavan näköinen niin se saa luvan kelvata, niin paljon tuskaa se on nyt jo aiheuttanut. Katsotaan minen käy.

Myös KyJyn kanssa sätkiminen jatkuu. KyJy listalle olin jo ottanut nämä Totoro lapaset mutta niiden valmistuttua ne eivät painonsa puolesta olleetkaan riittävät KyJy työksi. Näihin meni 47gr Novitan Nallea.Lapaset menevät tyttäremme käyttöön. Ja ovat juuri ja juuri riittävän kokoiset kapeaa teinin käteen. Siis paksumpaakin lankaa olisi ihan hyvin voinut käyttää. Mutta hauskat oli neuloa. Ehkäpä joskus teen toiset isommat. Nämä siis jäävät pois KyJy listalta. Kaikki 20 KyJy työtä on aloitettu. Täytyy vielä ilmoitella emolle ja päivitää tuo Tempaukset välilehti. Ne ovatkin ainoa mitä aion KyJyn eteen tehdä tällä viikolla. Neulominen jatkuu elokuussa.
Elokuu on tosiaan jo muutaman päivän päästä. Ja töihin ja kouluihin paluu. Itse olisin tarvinnut viikon lisää lomaa, rippijuhlien jälkeen tarvitsisin "oikeaa" lomaa kiireettömine päivineen . Mutta ei auta, töihin on mentävä. Tytärkin saapui lauantaina vaellukselta mahtava vesirakko jalassa. Mutta muuten tuntui olleen onnistunut reissu. Ja se on hyvä.
Taitaa mennä tällä viikolla aika muutun kuin käsitöihin tai bloggailuun joten palailen kemujen jälkeen kuulumisieni kanssa tänne. Koitan jossain välillä sentää piipahdella teidän muiden "luona" kommentoimassa.

12 kommenttia:

 1. Kiva että paketti tuli perille eikä Joku sitä ollut vienyt. Minä tosin pikkukuvasta ajattelin että olet alkanut ompelemaan kestositeiä! Pahoitteluni, en tiedä mistä ajatus päähän pukkasi. Taitavat aivosolut olla pahasti sekaisin tämän päivän työpäivän jälkeen...huh. Mukavia juhlia teille. Julien jälkeen on se paras hetki kun voi istahtaa alas ja huokaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuolla tavalla taiteltuna voisi näyttääkin siteeltä. En sentään niin ekologiseksi ala.
   Juu, monesti juhlien loputtua tulee se paras hetki.

   Poista
  2. Niin ja upeat Totorot! Ei oikein ajatus eilen kulkenut niin en niistä näköjään maininnut mitään. Kirjoneule on kyllä tosi hauskaa, vaatii vaan täyden keskittymisen niin aina niitä ei pysty neulomaan.

   Poista
  3. Kirjoneule on tosiaan hauskaa mutta vaatii täyden keskittymisen. Ei mikään telkkari neule ainakaan mulle.

   Poista
 2. Ihanat Totorot :). Tuosta 47 grammasta tuli mieleeni, että todennäköisesti 50 grammaisina tehtaalta lähteneistä Nalle-keristä on haihtunut ns. tehdaspunnituksen kosteudesta tuo 3 grammaa.

  Se ongelma kauniissa tiskirätissä tosiaankin on, ettei sitä malta käyttää :d.
  Toivon todella, että sait mekosta ison työn jälkeen mieleisesi.
  Juhlavaa juhlan aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noin yksinkertaisen mekon pitäisi olla noin työläs mutta aina ei mee nappiin niin ei mee. Kyllä siitä käyttökelpoinen tuli mutta olisi siinä toivomisen varaa. Onneksi nää juhlat on muutoinkin "kotoiset" ja tekijänsä näköiset joten mekkokin kelpaa hieman epätäydellisenä.

   Poista
 3. Hauskat lapaset! Blogissasi on aina kiva vierailla. Kurkkaappa minun blogiini, siellä on sinulle jotakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja hauska kuulla. Piitääpä piipahtaa teillä päin...:)

   Poista
 4. Kivat Totorot! Pienen kirjoneuleen teko on kyllä haastavaa ja vaatii hermoja, mutta lopputulos on upea!

  Eihän noin söpöä rättiä raaski käyttää, sehän menee likaiseksi ;-)
  Koetahan muistaa vetää henkeä välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoneule vie tehokkaasti ajatukset pois muista asioista, sopivaa terapiaa omalla kummallisella tavallaan.
   Juu, nyt voi vetää henkeä, juhlat ovat ohi ja päivän tytär ja vieraatkin viihtyivät.

   Poista
 5. Pirtsakat Totorot! Aiemman postauksen lenkkisetin innoittamana taidan täydentää omaa kännykkäpussukkaa rannekkeella:) Leppoisaa juhlafiilistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Tuo puuvilla ei ole sitten se paras valinta kännykkäpussille. Meinaa virua tuo joustinranneke käytössä.

   Poista