lauantai 15. helmikuuta 2014

Lähti lapasesta

Juu, lapasesta on lähtenyt vähän kaikki. Esimerkiksi tuo ajan kulu. Minun on jo kahden viikon ajan pitänyt kuvata ja blogata pino lapasia mutta niinpä vain on jäänyt tekemättä. Tarkoitus oli saada postaus aikaan siksikin että saisin kerrottua tästä Kristan blogin synttäri arvonnasta. Nyt taidan olla hieman myöhässä koska arvonta on jo tänään mutta jos olet nopea vielä ennätät.

Vuoden alussa aloittamani sisäinen ja ulkoinen siivous talkooni on ollut hieman taka alalla sitten viime postauksen. Kuten jo viimeksi mainitsin meillä odotettiin vieraita. Tyttären kouluprojektiin liittyen meillä oli pari viikkoa sitten kaksi "otto" poikaa vajaan viikon. Tänne tyttären kouluun tuli oppilasvierailulle nuoria saksasta, hollannista ja englannista. Meille majoittui hollantilainen ja saksalainen poika. Onneksi meidän omat nuoret puhuvat sujuvampaa englantia kuin me vanhukset joten viikosta selvisimme varsin hyvin. Tosin nuorille oli järjestetty sen verran paljon ohjelmaa että paljon eivät meillä ehtineet olla. Hauska, erillainen ja vaihteleva viikko mukavien poikien kanssa. Ja hyvin vaikuttivat viihtyvän, saivat kokemuksia avanto uinnista ja laskettelusta ja paljon muusta:)
Niin, selväähän on se että heidän tuloonsa piti valmistautua jo ihan nukkumis järjestelyistä lähtien. Koska ennen heidän tuloa oli se pakkasjakso ajattelin valmistautua myös siihen että heille täytyy tarjota lämmintä lisä vaatetusta. Ja mitäpäs sitä muuta siinä pikaisessa aikataulussa ennätän kuin neulomaan varalapasia, siis isompia kuin noita "tyttöjen" kokoja mitä meillä löytyykin jo omasta takaa. Langaksi otin seiska veikan koska siitä saa nopeasti valmista.Ihan omalla mallilla sävelsin menemään. No hupaisaa tässä oli se että vieraiden ollessa meillä pakkasta ei sitten ollutkaan joten lisä vaatetukselle ei ollut tarvetta. Onneksi on noita miestenkoon lapasten käyttäjiä kotona kaksin kappalen joten turhaan ei tullut neulottua.
Tässä vielä jo joulukuun puolella aloittamani lapas kokeilut.


Tai siis kokeiluna näissä on intilainen peukalonkiila. Törmäsin siihen kyllä jo aikaa sitten mutta on jäänyt kokeilematta. Vaikka moni sitä kehuukin niin minä en siihen juurikaan ihastunut. Ihan tuo tavallinen peukalokiila taitaan olla enemmän minun juttu. Nää tuli jämä seiska veikoista mutta noihin ylempänä oleviin kävin tarjouksesta langat. Yhteensä kulutus oli 400gr ja ostin kolme kerää eli 450gr. Eli melkein pysyi balansissa tämä lapas projekti. Jäihän näistä tietysti taas uusia jämä keriä. Ikuinen kierre, hih.

Eli tähän kaikken aika on männä viikoilla kulunut. Nyt työn alla on pari uutta työtä, ufoutuneet jatkaa piilo paikoissaan toistaiseksi. Tänä viikonloppuna aion rauhoittua suurimmilta puuhiltani ihan neulomiseen ja rauhoittumiseen. Minulla on nimittäin menossa taas uusi kokeilu. Sitä kun on  utelias luonne ja saa päähänsä milloin mitäkin, mitä täytyy saada kokeilla, niin tällä kertaa se on paasto. Minun on vaikea uskoa että MINÄ voin olla 5-7 päivää syömättä. Siispä sitäkin oli kokeiltava. Alku viikosta alkaen aloin valmistautua tähän ja torstaina töiden jälkeen starttasin. Eilinen oli siis ensimmäinen kokonainen paasto päivä. Sanotaan että toisena päivänä iskee se nälkä ja kolmantena kurjuus. Eli täytyy nauttia nyt joka hetkestä koska vielä ei ole tullut mitään hankalaa vastaan. Kohta pari vuorokautta ilman kiinteää ruokaa, en olisi uskonut edes tähän pystyväni. En sentää vesipaastolle ryhtynyt, vaahterapalmusiirappilla elelen. Jos hengissä selviän niin ensi postaukseen varmaan enemmän tastä.

Ystävänpäiväkin oli ja meni. En ennättänyt kertomaan teille että kiitokset että olette olemassa :)

Siippani muisti minua näin.


Sen lisäksi että olen hänelle rakas
olen myös hänen paras ystävänsä.
Mitäpä tässä voisi enää sanoa...kiitos!

7 kommenttia:

 1. Hih, osuva otsikko, hienon lapasviisikon oletkin ahertanut. Elleivät pakkaset olisi äkisti pyllähtäneet, niin varmasti olisivat "ottopojatkin" lisälämmikettä kaivanneet.
  Oli varmasti erilainen elämyksellinen viikko niin nuorisolle kuin teillekin.
  Lapasista puheenollen, intialainen peukalokiila on itselläni vielä kokeilematta, mutta to do -listalla kyllä.
  Eipä ihme, että tuolla ohjelmamäärällä molemminpuoliset siivoustalkoot ovat olleet taka-alalla. Tsemppiä paastoon, sisäistä siivousta sekin, kerrohan sitten kokemuksista, odotan mielenkiinnolla.
  Oi miten ihana muistaminen siipaltasi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kertoilen paaston loputtua kokemuksista, hengissä ainakin toistaiseksi :)

   Poista
 2. No jopas on ollut vauhtia, vaihto-oppilaiden majoitukset muuttavat kuitenkin normaalia elämää jonkin verran. Pojat jäivät kyllä paitsi kivoista lapasista, pakkasen lisäksi. Veljeni perheeseen odoteltiin myös pari vuotta sitten vaihto-oppilasta muutamaksi viikoksi, yllätys oli suuri kun saivatkin vaihto-opettajan ;-)
  Aivan ihana kukkakimppu, siipallasi on hyvä maku!
  Kerrohan meillekin paastokokemuksistasi, viisi päivää syömättä tuntuu hurjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppilas vaihtuu opettajaan, no johan nyt. Kokemus sekin.
   Edes päivä syömättä kuulosti minusta mahdottomalta mutta vielä ollaan hengissä. Postailen sitten kuinka meni.

   Poista
 3. Hyvännäköisiä lapasia ennätit väsätä. Onneksi talosta löytyy niille käyttäjiä kumminkin. Vai että paastoamaan päätit ryhtyä, mistäs moinen? Minä en ole aikoihin paastonnut, varmaan joskus opiskeluaikoina viimeksi. Silloin tuli paastottua silloin tällöin tuollainen 5-7 päivää. Yllättävää siinä oli, että sen kolmen päivän jälkeen ei enää ollut nälkä. Syöminen piti aloittaa tosi varovasti. Viimeisestä paastosta muistan sen, että se loppui siihen, kun jossain liikennevaloissa seistessä auton pakokaasu tuoksui ihan selvästi pitsalta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti minulle ei sentään tuollaisia haju elämyksiä tule=)
   Silkka uteliaisuus ja kokeilun halu minut tähän sai. Satuin näkemään vast´ikään myös telkkari ohjelman aiheesta ja siitä kiinnostus heräsi. Aiemmin paastonneet työkaverit rohkaisi kokeilemaan. Täytyy muistaa palata normaaliin ruokailuun loivalla laskeutusella.

   Poista