sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulu tulla jollottaa

...ja minä yritän pysyä perässä. Edelle en taida ennättää mutta askeleen jäljessä sitten.
Siltä ainakin tuntuu. Aloitin nimittäin edellisen postauksen jälkeen hetken mielijohteesta väsäämään perheelle joulu kalenteria. Päätin neuloa vauvan sukan kokoisia sukkasia jämälangoista 24 kappaletta eli 24"kalenterinluukkua". Seitsemäntoista oli perjantaina valmiina ja seitsemän luukkua on vielä tekemättä. Kuulemma ehtii myöhässäkin, lohdutti tytär. No niinhän sitä ehtii. Loput aion ommella huovasta tai fleecestä riippuu mitä omista kätköistä löytyy. Ja luulin saavani jotain valmista jo nyt viikonloppuna mutta tässä vaiheessa sunnuntaita voi jo todeta että aikeeksi jää. Kuva tästä väsäyksestä vielä tässä kuussa :)

Eipä vaivuta synkkyyteen. Kyllä perheen jäsenet joka päivä "luukkunsa" saa avata, sen lupaan. Tämän ja jo ties kuinka monennen  KyJyn väliprojektin lisäksi, neuloin lapasetkin. Poika oli onnistunut hävittämään lempi tumppunsa ja pakkasten koittaessa käsiä palelsi. Siispä väsäsin yhden illan hommana tumman harmaat perus lapaset mutta menivät puikoilta suoraan käyttöön ja kuvaa niistä ei sitten olekkaan. No mitäpä noita kuvaamaankaan. Yhtä perus harmaat kuin koko marraskuu.

Ja sokerina pohjalla. KyJy numero 13 Ovikoriste on valmis.

Tsadaa...


Eli ylimmäisenä kokonaisena ja alemmassa kuvassa teksti paremmin näkyvissä.


Ohje on Novitan lehdessä talvi 2011. Tätä tosin on muuteltu jonniin verran. Lankana luonnon valkoinen Huopanen ja tähdet Silveristä. Teksti väännelty rauta langasta. Tää oli oikein mukava KyJy työ. Ja pidän itse lopputuloksestakin, tosin oveen en tuota laittanut, ihan eteisen seinälle vaan. Ja taakse jouduin ompelemaan käsin rauta lankaa vahvikkeksi koska siivet pyrkivät taipumaan lörpölleen ilman tukea.

Muutapa valmista ei sitten olekkaan. Pikkasen tehty tota ja vähä tätä, on hämmennetty montaa soppaa mutta mainittavaa ei valmiiksi ole tullut. Jos totta puhutaan, olen ollut pienimuotoisen kiukutuksen vallassa koko marraskuun. 

Siitä on pyristeltävä eroon ja aloittaa joulukuu mukavimmissa merkeissä. Vaikka en joulu ihminen olekkaan niin tänä vuonna koitan sietämisen sijaan jopa pikkuisen tykätä joulusta. Yritän ainakin.

Tahdon edes pikkasen "paremmaksi" ihmiseksi. Jos osaan ja jaksan joulukuun olla valittamatta ja paremmalla tuulella niin jatkan sitä tammikuussakin. Nyt se tuli luvattua teillekin :)

Iloista joulun odotusta!

2 kommenttia:

 1. Ihanat enkulin siivet! Mulla on KyJy ihan rempallaan, oon viimeiset 2 viikkoa tehnyt vaan tilaussukkia, kun tyhmä menin lupaamaan, että teen. 9 KyJyä on vielä kesken ja voin jo kertoa, että hyvä jos niistä pari ehtii valmistua jouluun mennessä... Ehkä ensi viikonloppuna yritän niihin panostaa. Kiukuttelu kannattaa jättää sikseen, joo ;) Nauttia pienistä asioista ja miettiä joka päivä vaikka yksi asia, joka itsellä on hyvin. Valoisaa joulukuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas jo verenpaine nousta kun käväsin tänään jouluostoksilla. Tullessa jo nauratti kun olin hengissä siltä keikalta selvinnyt :)
   Siitä se positiivisempi joulukuu lähtee...

   Poista