sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jouluisia tunnelmia

Terveiset raikkaasta, ihanasta ulko ilmasta. Ympäristö alkaa luoda joulu tunnelmaa valkoisella talvi maisemallaan. Marraskuisen harmauden jälkeen lunta voi vain ihailla ja vielä näin alku talvesta, jopa kolatessa pihaa.
Kuljetin tyttäreni kymmeneksi ensimmäiseen rippi kirkkoon. Ei huolinut äiteetä mukaan. No ei sitten, kyllähän hän pärjäilee kavereidenkin kanssa. Meijän iso tyttö.
Itse kurvasin koirineni metsä poluille kävelemään. Yöllä ja eilisen aikana oli tullut poluille lunta noin viitisentoista senttiä joten sinne vaan kahlaamaan. Ajattelin että labradorinnoutajamme menee edellä avaten polun. Mutta kyllä tuli mieleeni sanonta joka menee jota kuinkin näin "Missäs se koira vanhenis, jos ei mutkia juostessaan"  Kymmenen metriä polkua pitkin...ahaa vasemmalla tuoksuu kivalta, siis pari metriä sinne...jaa palaampa polulle...ei mutta mikäs tuolla haisee...metri oikealle...juu kaverit on menny eilen tässä.. ja taas polulle kunnes taas haju vie, minne vie. Näin etenimme ja itsehän sitä polkua sitten kahlailin. Siinäpä se minäkin raikkaassa pikku pakkasessa virkistyin huonosti nukutun yön jäljiltä. Kaksi viikkoa putkeen (miinus viikonloput tietysti), yövuoroa tekee sen ettei uni rytmi ole kohdallaan. Ja vintti on ollut aika himmee senkin takia.
Lieneekö siinnä syy siihen että ryssin erään hienoin ajatuksen perin pohjin. Ajatus oli osallistua Joulupuu- keräykseen. Katsoin netti sivuilta ja paikallisesta lehdestä ohjeet ja lahjatkin hankin teini ikäiselle pojalle ja tytölle. Lahjojen toimitus aika oli omalla paikka kunnallamme kuitenkin jo mennyt ohi ennen kuin ennätin niitä toimittamaan keräys pisteeseen. Katsoin ajan netti sivuilta ja en ottanut huomioon että eri paikkakunnilla onkin eri keräys aika. Niin sekin hyvä yritys kaatui omaan mokaa. Että nolottaa ja harmittaa. Yritys oli vilpitön, ensi vuonna olen tarkempi.

Aiemmassa postauksessa mainitsin joulukalenterista joka ei valmistunut ajallaan. Koska muutaman sukka eli luukku jäi tekemättä korvasin ne ommelluilla pussukoilla. Kankaat etsin omista kätköistä. Samoin sukkien langat ovat kaikkea jämä lankaa, Seiska veikkaa, Nallea ja Floricaa. Tälläinen siitä loppujen lopuksi tuli.


Eli tässä kokonaan ja
alla osa siitä...
 

"Luukut" on ripustettu numeroiduilla puisilla pyykkipojilla naruun, Ehkä ensi vuodeksi tuunaan kalenteri eri kuosiin mutta tähän hätään mennään näillä. Sisällä sukissa on karkkia. Ja perheen jäsenet ovat tykänneet.

Koska KyJyistä ei ole edelleenkään raportoitavaa niin pari kuvaa vielä meidän jouluun valmistumisesta. Tässä huono kuva pari vuotta sitten tekemästäni "seinävaatteesta", tai kai tällä joku muukin nimi vois olla jos tulis mieleen...


Hieman ontuu tuo valotus tuossa kuvassa mutta olkoon nyt. Tuo on neulottu Novitan huopasesta ja ohjekin on  Novitan. Olisko pari kolme vuotta sitten ollut Syksy tai Talvi lehdessä. Tään otan esiin ja laitan seinälle ennen joulua ja se saa olla talven ajan. Hieman reunat ovat epätasaiset mutta näyttäköön itse tehdyltä. Epätäydellinen kuten tekijänsäkin:)

Ja koska joka vuosi tulee hinku hankkia jotain uutta jouluksi kotiin niin tänä vuonna en voinut vastustaa tätä.


Näitä ostin kaksin kappalein, yksi molempiin olohuoneen ikkunoihin.

Näin meillä mennään joulua kohti. Ja vieläpä kohtalaisen hyvän tuulisena.Koitan päästä tuosta Joulupuu-keräys episodistakin ylitse. Nyt suuntaan kohti tämän päivän seuraavaa askaretta. Kuulemisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti