keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Nyt niitä kätten töitä

Maanantainen huoli ja hätä on rauhoittunut. Tytär on päässyt Saksaan ja voi hyvin. Juuri äsken soitteli, vähän nuhaa ja yskääkin mutta kuumetta ei. Ja hauskaa on ollut mutta harmitteli huonoa englannin kielen sanavarastoaan. Mutta sehän lisää luultavasti motivaatiota opiskella lisää. Toivottavasti matkalta jää käteen rohkeutta, hyvin muistoja ja kiinnostusta kielen opiskeluun.

Minä taas olen patistellut itseäni viimeistely hommiin ja valokuvaukseen että jotain käsitöitten tapaista postausta saisin aikaan. Ihan huvittaa ja harmittaa että on pitänytkin aloittaa niin monta työtä. Ihan pöhkö seka melska virkkuita, neuleita ja ompelemattomia kankaita. Ja selityksiähän olisi vaikkasta kuinka monta mutta totuuden nimissä täytyy sanoa että, huono ajan käyttö ja mielenkiinnon sinkoilu tähän seka sortoon on suurin syy. Nooh, asia kerrallaan ja tässä jotain mitä nyt sain viimeisteltyä.

Minulla olevan Marimekko paidan kaavoilla mutta,
 pienenpänä ompelin tyttärelleni trikoo paidan.
Alkuperin tarkoitus oli tehdä tuosta itselleni sopiva mutta,
 tyttökin halusi musta-harmaa raidallisen paidan,
 niin tämäpä menee sitten hänelle.

Sitten patalappukirjasta malli
Piknikille, Summer Flowers.
Jämälankoja Novitan Woolista ja Nallesta 30g
Ei kaunis eikä järin onnistunut mutta
valmis.Sitten sukat.
Minun ei ollut tarkoitus edes alottaa enää sukkia
tähän saumaan mutta Maikin kontista
bongaamani Jogless stripe -tekniikka jäi 
kiinnostamaan joten olihan sitä pakko kokeilla.


Huono kuva, mutta tällä tekniikalla saa raidoksen
vaihtumiskohtaan siistimmän jäljen.
Siis se porrastus jää näin melko vähäiseksi.
Helppo tekniikka ja lopputulos paljon parempi.
Otan tavakseni.
Seiska Veikkaa sain kulutettua tähän 90g.
Tämäpä valmiista käsitöistä. Kuten kirjoitin eriasteisia kesken eräisiä yritelmiä pitäisi saada valmiiksi. Taitaa mennä purkuunkin eräs sukan aloitus. Koko ei näytä sopivalta ja muutenkin homma tökkii. Purkaminen on tai olisi viisainta. Jospa tästä menisinkin tekemään katsauksen projekteihini ja suunnittelisin mihin keskityn seuraavaksi.

Sitä ennen kuva tämän päivän kokkauksesta. Löysin aikaa sitten blogin jossa oli esitelty broileri piirakka. Nimikin oli houkutteleva Syntisen hyvä. Blogissa on hyvän näköisiä leivonnaisiakin mutta niitä en rohkene kokeilla. Tuota broileri piirakkaa olen tehnyt jo monesti ja uppoaa aina. Helppo myös tuunata eri makuiseksi esim tuorejuuston makua ja määrää vaihtamalla. Itse en saa uppoamaan noin paljon vehnäjauhoja kuin ohjeessa on. Sitä voi kukin kokki itse hakea sopivan tuntuman taikinaan. Minun versioni piirakasta menee päivällisenä, muistuttaa enemmän pitsaa. Eikä kertaakaan ole lapset jättäneen syömättä. Uskallan siis suositella muillekin.Pirteää viikon jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Näppärä tapa tehdä raidoitus, pitääkin opetella. Kiitos linkistä :)

    VastaaPoista
  2. Minusta tuo patalappu kyllä on kaunis. Tuota raidoitustekniikka olen joskus itsekin käyttänyt, mutta olinpa unohtanut. Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista