tiistai 26. helmikuuta 2013

Raasu Rinsessalle peti

Jaha taas bloggaminen on jäänyt. Sen vaan aina lykkää vähän myöhemmäksi kun on riittävästi aikaa ottaa kerrankin hyvät kuvat ja blää blää. Mutta nähtävästi sellaista hetkeä ei sitten tulekaan koska entisillä kehnoilla kuvilla ja väsyneillä jutuilla taas mennään.
Toissa viikolla cockerspanielimme alkoi pissailla sisään ja se ei ole tavallista. Epäilin pissa tulehdusta. Pissa näytteen otto vaan on mahdotonta koti oloissa (siis meidät koiralle)joten lopulta survoin  koirineni silloin lauantaina päivystävälle lääkärille. Sielläpä sitten näkivät itsekkin että näytettä tältä koiralta ei niin vain saa. Heti kun koira alkaa kyykkimään ja saunakauha tökätään alle niin koira ampaisee kuin ohjus eteenpäin ja sitten pidätellään vaikka hautaan asti. Niinpä näyte jouduttiin ottamaan suoraan rakosta. Ja ei turhaan, virtsakiviä ei ollut mutta tulehdus kylläkin. Antibioottia ja kipu lääkettä, sekä huh, päivystys eläinlääkäri lasku. Tietääpähän taas miksi pitää töihin raahautua tänäänkin, menoja riittää :)
Koira raasuani kävi niin sääliksi. Niin reppana ja tokkurainen hän oli sen lauantain ja viikonlopun. Siinä päivystäessäni koiran vointia virkkailin sellaista jo syksyllä alkunsa saanutta projektia jolla ei ollut alun perin mitään suunnitelmaa. Muuta siis, kuin epätoivoisten ja kurjien  ja ylijäämä langoiksi jääneiden kerien tuhoaminen.

Ja eriväriset lappuset saivat vielä kaveriksi hörhelön ja ne kaikki yhdistettynä, 
Raasu Rinsessa sai pedin.

 Eli ylimmäisenä itse potilas
kokeilemassa punkkaansa, hyväksyi.
Ja alimmaisena toinenki hyväkäs
yritti tunkea pehvansa petiin,
huonolla menestyksellä...

Kaiken karvaisia lankoja sain tähän mahtumaan 416g. On siinä virkattu tausta puolikin samaan malliin mutta tuli kuvattua vain yhdeltä puolin. Vielä noloja lankoja jäi, katsotaan tuleeko niistä jotain yhtä "nerokasta" joskus tulevaisuudessa vai hävitänkö ne vähin äänin.

Ja terveiset koiralta, hän voi jo hyvin. Viimeinen antibiootti otetaan tänään, ja Mummo porskuttaa taas entistä ehompana. Vielä kevään mittaan hammaskiven poisto ja rokotukset, eli perus terveydenhoitoa.

Sitten sain "viimeistely osaston" taas jatkamaan puuhiaan. Eli valmiiksi saatoin myös kaksi patalappu hanketta. Siis Patalappuja ala carte kirjasta napatut malllit. Sini-valkoinen on jotain eko puuvillaa (50g) jota kaapistani löytyi ja malli on Silmäniloksi, Daydream. Ja toinen on seitsemän veljestä langasta. Oranssi loppui kesken ja viimeinen reunus täytyi tehdä samalla punaisella kuin patalapun toinen puoli. Lankaa kului 55g ja mallin nimi on Iltateellä, Afternoon tea.


Niin mukavia kuin nuo patalaput ovatkin, niin tällä erää en aloita uutta. Kaikki mallit on tarkoitus tuosta kirjasta tehdä mutta nyt tähän väliin pidän paussin. Välillä pitää saattaa loppuun muita hankkeita ja jotain uuttakin on kiikarissa.

Lanka varaston supistelu ja nimen omaan siitä heikommasta materiaalista, on ollut tavoitteenani jo jonkin aikaa. Siis ne hankinnat jotka olisivat saaneet jäädä tekemättä ja ne jotka muusta syystä ovat lojuneet käyttämättä  tai määrät on olleet sellaisia ettei niistä mitää fiksua ole saanut. Siinä tavoitteessa olen hieman saanutkin edistystä mutta vielä tehtävää riittää. En myöskään ole laskenut edelleenkään paljonko lankavarastoni painaa. Vuoden alusta olen kuitenkin ostanut 1900g ja kuluttanut 1145g eli plussalla ollaan 755g nyt kun kaksi kuukautta tätä vuotta alkaa olla vuotta mennyt. Silti parempaan suuntaa ollaan menossa. Ja olen myös oppinut katsomaan kaksi kertaa mitä ostan ettei niitä vuosikausiksi pyörimään jääviä tarjouslankoja meille enää kantautuisi.

Aiemmassa postauksessa kuvatut villapaita Rosesta ja huivi Isoveljestä ovat kai ne seuraavaksi valmistuvat neuleet. Ovat jo hyvällä mallilla ja intoa, ainakin vielä, on tallella sen verran että luotan niiden valmistuvan. Mutta kun tuo mieli on niin vilkas että keskittyminen herpaantuu tuon tuostakin.
Että yritäppä tassä olla vakavasti otettava käsityön harrastaja ja blogin pitäjä. Onneksi kaikki blogissani vierailleet ovatkin huomanneet että täällä ei pyritä täydelliseen, tarpeeksi hyvään ollaan tyytyväisiä ja epä onnistuneetkin esitellään jotta voin nauraa omille puuhilleen sen jälkeen kun kiukku laskeutuu.
Kaikkea hyvää kaikille, oletpa talvi lomailemassa tai töissä.

7 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista potilaalle :) Toivotaan että lääkitseminen sujuu ja olo alkaa helpottaa.

  VastaaPoista
 2. Onneksi Rinsessan pissailun syy selvisi ja lääkkeet löytyi. Onneksi kuurit yleensä tehoavat nopeasti, ja tassu taas nousee vanhaan malliin.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että Rinsessalle saatiin apua ja hän on toipumaan päin. On ne elukat vaan niin rakkaita. Nuo patalaput ovat huisin kivan näköisiä. Minä en edelleenkään ole mikään virkkauksenmestari, joten voin vain haaveilla tuollaisten aikaansaamisesta. Ja mulla sitä plussaa on tälle vuodelle jo 9 kiloa =D Tosin siitä on iso osa Solidaarisuussilmukoille, mutta kumminkin.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista Huopatossunen, Tjorven ja Krista. Meidän "Rinsessa" eli Iiris koira voi hyvin. Mitä nyt lievä laiskuus vaivaa mummelia :) Lääkekuuri auttoi ja sisälle pissailu loppui. Rauha maassa.
  Krista, ihan hillitystihän tuo langan ostelu on tänä vuonna alkanut sinulla, hih ;)

  VastaaPoista
 5. Voi rinsessaa, onneksi on jo paranemaan päin. Niin niistä on huoli kuin lapsista aikoinaan.
  Hei, blogin pitäminen kuuluu olla hauskaa ja sitä päivitetään silloin kun siltä tuntuu!! Ei mitään stressiä :))
  Kristan plussa tuntuu kadehdittavalta määrältä.... ;D

  VastaaPoista
 6. Voi harmi, kylläpä eläimetkin sairastelevat nyt joka suunnalla :( toivottavasti teillä voidaan jo paremmin. Hauskan pedin Rinsessa ainakin sai!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset bemu ja Heffaklumpen. Koira on ihan entisellään. Onneksi yksi antibiootti kuuri auttoi tällä kertaa.

  VastaaPoista