keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Väriä elämään

Edellisessä postauksessa valittelin että olen huono käyttämään värejä. No, ei se vielä mihinkään ole muuttunut mutta jokin on. Jo useampaan kertaan olen katsellut eri blogeista kool-aid värjättyjä lankoja. Ja mielessä on ollut että tuota sitä on joskus kokeiltava. Ja nyt sain lopulta inspiraation tilata kool-aideja. Täysin harkitsematon sekamelska väri pusseja vailla mitään suunnitelmaa saapui postin tuomana laatikkoon.
Tässäpä sitä riittää pohdittavaa miten nämä käytän. Varsinkaan kun värjäykseen sopivia lankoja omista varastoista ei juuri löydy. Tarkoituksella en niitä nyt pääsiäiseksi hankkiakkaan, muuten muut suunnitelmat kärsisivät pahan kerran. En malttaisi olla sähläämättä noiden kanssa. Millaisia lankoja te olette noilla värjänneet jos olette värjänneet?  Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan.

Muutakin olen saanut aikaiseksi. Lopultakin , siis lopultakin, sain viimeisteltyä loppuun jo tammikuun alussa melkein valmiina olleet tyynyt. Varastossani oli reilu neljä kerää Novitan Puro lankaa, ylimääräiseksi jääneet. Neuloin neljästä kerästä nämä tyynyt.


Hieman taisin tehdä kitsaan kokoiset sisus tyynyt mutta jos hankalaksi käyvät, voinhan käyttää tyynyt pesukoneessa jotta huopuvat kevyesti ja menevät kasaan jonkin verran. Langan kulutusta siis 200grammaa.
 Niin ja toisen inspiraationi viime viikon loppuna oli käydä lankavarastoni läpi ja punnita se. Yksi nyssäkkä kaiken karvaisia jämiä meni surutta roskiin ja  "heikkoa" materiaalia jäi edelleen mutta nyt neulomatonta lankaa on 12.750 kg. Luulin että olisi ollut vähemmän mutta kaikkea sitä kätköistä löytyikin kun oikein penkoi. Värien ja merkkien seka melska on niin monen kirjava että täytyy käyttää kaikki voimansa että tuon määrän saa käytettyä jotenkin fiksusti. Onneksi tuosta edes osa on ihan kelpo lankoja.

Olisi ihan kiva tarinoida taas muutakin mutta nyt muut velvollisuudet kutsuvat. En usko että ennätän tänne ennen pääsiäistä niin että HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ nyt samalla kaikkille. Meidän pääsiäiseen kuuluu elävää musiikkia, tuttavien tapaamista, hyvää ruokaa ja mahdollisimman paljon ulkoilua. Ja jos vielä johonkin väliin ennättäisin käsitöiden pariin niin eipä sitä muuta tarvitsikkaan.
Kuulumisiin!

5 kommenttia:

 1. Kauniit sisustustyynyt! Tuota lankaa tahtoo kertyä kummasti nurkkiin vaikka kuinka yrittää neuloa;)
  Tuossa lanka valinnassa en osaa auttaa, kun mullakin on kokeilematta tuo värjäyshomma.
  Hyvää pääsiäistä sinnekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Niin, mistähän sitä lankaa tulee? Se on se joku joka taas on häärinyt ;)

   Poista
 2. Kauniit tyynyt.
  Minä olen käyttänyt värjäykseen ihan novitan nallea, 7 veikkaa ja karstalankaa, mutta melkein mitä tahansa villalankaa voi käyttää. Täytyy vaan varoa ettei täysvillat huovutu.
  Viimeksi värjätessäni pistin silmät kiinni ja valitsin summassa mitä värejä sekoittelin. Hauskoja tuli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein kiusaus käy pääsiäisen pyhinä vastustamattomaksi niin ehkäpä valkoisia Novitoita löytyy varastostani sen verran että kokeilla vois. Hmm. Pitänee miettiä.

   Poista
 3. Ihania väripussukoita! Minä olen värjänny 7veljestä ja nallea. Hauskaa puuhaa!

  VastaaPoista