keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lankavaraston kauhuntasapaino

Kool -aid värien tilauksen jälkeen pohdiskelin mihin lankoihin nuo värit käyttäsin. Perus Novitan Nallea aion kokeilla mutta koska haluaisin tehdä raikkaan värisen kesä pitsihuivin, niin siihen Nalle ei käy. Internetn ihmeellisestä maailmasta löysin villasilkki lankaa luonnonnonvärjäykseen ja ajattelin testata miten tuo suhtautuu karamelliliemeen.

Tänään langat tulivat, 500 grammaa villasilkkiä.


Lanka on niin ihanasta  että minulla tuskin on ollut yhtä suloisen pehmeää lankaa koskaan. Ja kun mukana tuli mainos tässä kuussa ilmestyvästä sienivärjäys kirjasta niin nyt minulla on miltei rikollinen olo kun suunnittelin "sotkevani" nuo karkkilitkulla!!!
Luulen että teen yhden vyyhdin kokeilun ensin ja totean sopiiko tuo lanka ollenkaan kool-aidille.
Muutenkin päähäni pätkähti ajatus että entä jos neuloisin ensin huivin ja uittaisin sen valmiina värissä? Onko kellä kokemusta tälläisestä?

Juu,tuo kaikki jää viikonlopuksi. Nää iltavuoro viikon aamupäivät ovat täyteen buukattuja. Huomenna olis koiran rokotukset hoideltava ja perjantaina käväisen kampaajalla. Että jos perus arki hässäkät siinä vielä ehtis niin tuo harrastelu aika jää kyllä puoleen tuntiin maksimissan per päivä. Harmi.
Jotta lankavarstossani ei tapahtuisi paisuntaa, virkkasin  isoäidin jättineliön. Kokoa on 80*80 cm ja lankaa sain tuhlattua 485 grammaa. Eli melkein tuon tilaamani määrän verran sain kulutusta.

Tästä tuli toiselle koiralle nukkuma alusta
Toinenhan sai jo aiemmin jämälangoista väsänyt punkan. Lankoina on kaikenlaisia sekoite lankoja yms. yms. Kerrankin akryylin sähköisyydestä on se etu että se imee tehokkaasti koiran karvat puoleensa, ovatpahan sen verran vähempänä ympäristöstä. Mustan labradorin karvanlähtö aika ei totisesti ole parasta mitä tiedän.

Kevät lätsä virkattuna Novitan tennesseestä on myös työn alla ja se yksi hitaasti etenevä KyJy työ. Toisen vielä kesken eräisen KyJy työn olen vakavasti ajatellut purkavani. Se on niin alkutekijöissään ettei paljon menisi edes hukkaan. 
Jaa-a, kaiketi tästä pitäisi joutua muihin puuhiin. Kahden tunnin päästä onkin oltava jo polkemassa pyörällä kohti työ maata. Aurinkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Tuo lanka on varmasti upeaa. Värjäyksestä en osaa sanoa mitään, kun en ole kokeillut. Kauniin värinen nukkuma-alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden vyyhdin värjäsin ja aloittelin koe huivinkin. Helppoa neuloa tuo lanka. Toivottavasti en pilaa neulonta vaiheessa ;)

   Poista
 2. Oi miten ihanaa lankaa löysit värjäykseen:).
  Olen täysin värjäyskokematon, mutta potenut värjäyskuumetta jo jonkin aikaa.
  Kuume nousi silkkivillasi myötä taas pari astetta;).
  Jään mielenkiinnolla odottamaan projektisi etenemistä.
  Minäkin haluaisin kuulla miten valmiin huivin värjäys onnistuisi.

  Kivan nukkuma-alustan teit koiralle, kauniit värit ja mainio kohde jäämälangoille. Pitääpä laittaa idea muistiin.

  VastaaPoista