tiistai 2. huhtikuuta 2013

Simpukka matto

Aurinkoista iltaa kaikille!
Tehdessäni tässä äskettäin lankavaraston inventaariota ja punnitsemista löysin kaapin kätköistä trikoo kudetta. Ostin nuo kuteet jo joulukuussa ja ohjeen simpukka mattoon sain kuteiden mukana. Mutta silloin heti ei tuo turkoosi trikoo saanut inspiraatiotani heräämään. Piti näköjään tulla tämä ihanainen auringon paiste että tartuin toimeen.
Viime viikolla otin trikoot työn alle ja nyt eilen sain maton loppuun. Ja jopa kuvattuakin tänään...Malli on kaiketi lankakaupan oma tai jostain varioitu versio. Kudetta meni 2,6kg, matto on noin 170cm pitkä ja leveimmäistä kohdasta 90cm. Koukku oli kympin.

Sen verran raskasta on tuo kokoisen maton virkkaaminen että ihan putkeen en toista tee. Mutta varmasti joskus myöhemmin jonkin muun mallin voisin virkatakin. Oli ihan hauskaa hommaa.
Ja matto löysi eteisestä paikkansa.

Nyt vain pitäisi ankkuroida mielenkiintonsa  kesken eräisiin neuleisiin eikä haalia taas jotain väli projektia. Onnistuukohan?

13 kommenttia:

 1. Hieno matto. Jännän mallinen. :D Mulla lymyilee jossain kaapin perukoilla samanväristä kudetta odottaen muuttumista matoiksi. Sitten joskus. Kun aikaa siihen on. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Yllättävän nopsaan tuota trikoota virkkaa kun siihen inspiraation saa.

   Poista
 2. Hauska matto! Kukahan ne mun keskeneräiset tekeleeni saattaisi loppuun... tuli aloitettua uusi pipo, kun mikään keskeneräinen ei napannut =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nappaa juu. Pitää vain kärvistellä tässä juupas eipäs tilanteessa ja ainakin välillä edistää jo aloitettuja tekeleitä. Jotain keväistä mallia ja lankaa niin tekis mieli.

   Poista
 3. Pirtän värinen ja kivan mallinen matto :)

  Startiitti vaivaa täälläkin ja uusia ohjeitakin olisi kiva ostella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan yleinen vaiva. Miltei kulkutauti tuo startiitti. Onneksi ei vaiva kaikkein pahimmasta päästä :)

   Poista
 4. Upea matto ja jännän mallinen! Tuo turkoosi väri tuo jotenkin kevään mieleen, itsellänikin on viime aikoina puikoilla ollut turkoosia:)

  VastaaPoista
 5. Ihana matto! Nyt sitten minä tietysti tahtoo kanssa ;D ;D Mulla ei nimittäin ole yhtään mattoa, ja tuo on enemmän kuin nappiin tänne. Mistä ostit tuon trikookuteen kun sait ohjeenkin tuohon? Olen nähnyt tuon tyylisellä mallilla tehtyjä pöytäliinoja, mutta en ennen mattoa. Ja mitähän väriä mulle sitten tulisi....??
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä pöytäliinasta varioitu versio tuo onkin. Ihan täältä paikallisesta käsityöliikkeesta tuon ohjeen sain. Voin julkaista tuo muutos osan liinan ohjeeseen verrattuna blogissani mutta koko ohjetta en tohdi ettei joku älähdä. Tai sitten voin laittaa sen sähköpostilla sinulle.

   Poista
 6. Kertakaikkiaan upea!

  VastaaPoista
 7. Hei! Mahtaisiko tuota maton ohjetta saada sähköpostiin. .? On niin kivan näköinen.
  T: Mari

  VastaaPoista