sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Syöty on

Syönnin merkeissä on mennyt tämä viikonloppu. Eli operaatio sivujen kavennus on vasta tuulessa. Onneksi paluu arkeen on jo huomenna. Vastatuulta on ollut muunkin laista. Koko pääsiäisen pyhien vaivannut korva /kurkku kipu vaati lääkärillä käynnin lopultakin. Minua vaivasi sama homma jo jouluna ja helmi sekä maaliskuussa ja taas nyt pääsiäisenä. Kurkussa on arkuutta mutta korva se vasta kipeä onkin. Ja kuten arvasinkin, ei minulla mitää korvatulehdusta ollut, eikä varsinaisesti vikaa kurkustakaan näkynyt. Mutta toistuvien oireiden takia on syytä olettaa että kurkussani riehuu streptocokki =(  Nieluviljely on tehty ja tuloksia siitä kuulen huomenna. Sain kuitenkin penisilliini kuurin ja nyt jo muutaman päivän jälkeen tilanne on helpottanut. Eli oli syy mikä hyvänsä, dropit tulivat tarpeesen.

Hyvä ruoka, parempi mieli, tai ainakin yleensä. Meillä minä kokailen arkisin ja viikonloppuisin minä ja siippani yhdessä tai siippani kykyjensä mukaan yksin. Eilen meillä päätettiin tehdä moussakaa. Siippani on joskus hieman tarkkaamaton ja suur piirteinen ohjeiden lukemisessa. Ohjeessa oli tee lusikallinen chilitahnaa mutta kokimme tulkitsi että tölkki. Onneksi olin riittävän lähellä huomatakseni hänen touhuilunsa ja ennätin väliin ennen kuin koko purnukka oli tyhjennetty ruokaan. Sen verran meni kuitenkin että meidän junioreille ei uskallettu moussakaa tarjota mutta me itse söimme sitä suut tulessa. Ja loppupäivän veren kierto oli sen verran vilkas ettei kylmä tuulinen sääkään hyydyttänyt.

Tänään aamupäivällä kokkailin sitten itse. Pirkan ohjeesta...

Hunajameloni-mozzarellasalaatti ... hieman varioitu versio. Koska lähikaupassa ei ollutkaan rucolaa niin laitoin pohjalle jäävuorisalaattia. Ja rucolan puutteen vuoksi ulkonäkö oli vaisu joten laitoin muutaman kirsikka tomaatin väriksi.

Oikein hyvää ja raikasta.


Ja sitten jälkkäriksi kokeilin tätä Limevanukasta
Ja ohjeen sain Kristan blogista

Oikein hyvää tämäkin. Kiitoksen Krista ohjeesta!
Nyt päivälliseksi lupasin lapsille peruna muussia ja riistakäristystä. Yksi heidän ja miksei meidänkin lemppareista.

Käsitöiden suhteen esiteltävään ei ole kuin kahdenkymmenen viiden gramman edestä. Eli jämälangan kulutusta tiskirättiin ja pesulappuseen...

Tiskirätti vingertää ja vongerataa sivuistaan. Neulottu kuten tilkkutöitä tehtäisiin eli keskusneliön ympärille kerroksia ottaen silmukat aina reunasta. Ja vielä loput langasta tuhlasin tuohon pikkulappuseen.
Tiskirätti menee pölyjen pyyhintä rätiksi. Ja siinä kyllä työn sarkaa riittää meidän huushollissa, ainakin kun aurinkoisena päivänä erehtyy katselemaan ympärileen :)Bemu kyseli ohjetta simpukka mattoon. Se on kaksiosaisesta simpukkaliinasta varioitu versio. Äkkipäätään en löytänyt siihen alkuperäisohjetta. Mutta tämä matto version ohje on saatu kuteita myyvästä liikkestä eli minulla ei ole tietoa kuka ohjeen omistaa. Enkä tiedä pahoittaako joku mielensä jos koko ohjeen julkasisin, joten tässä on vain se liinasta muunnettu osa matto ohjetta.
Ja jos joku haluaa tarkempaa ohjetta niin laitelkaa s-postia.

Ensi viikolla (toivottavasti) posti tuo kool-aid värjäilyyn tilaamani langat. Ja kunhan saan sillä rintamalla jotain aikaan niin palailen tänne. Siis viimeistää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti