keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

KyJy 2012

Voi, ompas mennyt nolon kauan kun olen viimeksi tänne ennättänyt kirjoitella. Edellisen postauksen jälkeen on pitänyt kiirettä ja minulta ei näköjään luonnistu pika postaukset.
Meillä oli viime viikonloppuna sukulais pojan lakkiaiset. Tätä juhlaa ajatellen tein, tai siis yritin tehdä, tunikaa. Eihän siitä pidettävää tullut ja juhliin mentiin siis niillä vaatteilla mitä kaapista löytyi. No juhlat olivat onnistuneet, sehän on tärkeintä. Tuota tunikaa täytyy ajan kanssa muunnella. Kangas oli tuota mallia varten liian tönkköä ja eihän se laskeutunut kauniisti.Täytynee tehdä joitain sisään ottoja tai muita leikkauksia. Aika näyttää.

Eipä annata pikku harmien vaivata. Koska viime vuonnakin osallistuin KyJy 2011 neule tempaukseen niin täytyihän sitä tänäkin vuonna intoutua. KyJy tempauksesta löytyy lisää täältä .
                 


Nyt sitten kuumeisesti pohditaan mitä tempauksen aikan neulotaan tai virkataan. Aion tänä vuonna päästää itseni vähän viime vuotista helpommalla. On niin paljon muutakin käsityötä kuin neulomista mitä aion ennättää seuraavan puolen vuoden aikana.

Nyt ei käsityö rintamalla suuren suurta tapahdu. Viime vuonna KyJy virkkaustyönä tein valkoisen liinan. Se kuitenkin kieroili reunoistaan niin inhottavasti että päätin tuunata siitä tälläisen kovetetun kulhon.

                                                                                                       
                        Nyt pidän siitä enemmän. Ja ainahan sen pesemällä saa entiseen kuosiinsa.

Tästä mustasta Novitan Kotiväki langasta neulotusta liinasta piti tulla halkaisijaltaan 42cm ja oli ajatellut sen fiinimpään kattaukseen tabletiksi.
                   
                   

Novitan mallilla neulottu mutta halkaisija jäi kymmenen senttiä pienemmäksi eli nyt sitä käytetään näin.

Kaikenlaisia vahinkoja sitä käykin. Ihan kiva näinkin. 

Tänään ei tän ihmeellisempää. Ihan hirvittävän paljon olisi kaikkea tekemistä. Onneksi kaikkeen ei kuitenkaan ole pakko sännätä vaan ne ovat valinta kysymyksiä.

Seuraavaan kertaan.


2 kommenttia:

  1. LÖysinpäs tänne blogiisi! Kauniita liinoja olet virkannut. Tuo kulho on kaunis ja hyvä idea! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Heffaklumpen. Vähän verkkaista on tämä blogi päivitys. Näin kesällä pouta säällä ei millään koneella malta oleilla. Onneksi(tai oikeastaan harmi) tänään sataa niin ennättää piipahtaa tutkailemassa blogi maailmaa. Ja suunnitella KyJy töitä.

    VastaaPoista