perjantai 27. heinäkuuta 2012

Viimeistä viedään

Hui, kesälomani viimeinen päivä. Niin se vain on että duunarin on palattava maanantaina työmaalle. Vuoden taas saa nöyränä kömpiä töihin ennen seuraavaa pitempää lomaa. No joo onhan se talvilomakin mutta silti.
Loma on ollut puuhakas ja taatusti ajatukset palkka työstä on pysynyt loitolla. Niin paljon muuta puuhaa on ollut että rentoutuneesta mielentilasta en tiedä. Minä vaan taidan olla sen sortin loman viettäjä että en vain osaa levätä laakereillani. Mutta hei, aika ei käynyt pitkäksi ja jotain näkyvääkin saatu aikaan. Vaikka auringon paiste ja sadekuurot ovatkin vuorotelleet hillittömän nopeilla sykleillä ja sää on ollut ennalta arvaamaton, niin senkään en ole liialti antanut haitata. Olisihan sitä muuta toivonut, nyt oli näin.
Viime viikolla minuun iski kuntoilu puuska. Koirat saivat reilusti lenkkeilyä ja pyörällä polkaisin pikku lenkkejä. Näin toinen ystävistäni vietti päivä siestaa.


 
 Tämä ystävä tulee joulukuussa seitsemän vuotiaaksi ja hän tykkää jo rauhallisemmasta menosta. Joten teho lenkkeilyn seurauksena, veto näyttäisi olevan poissa. On hänellä kutsuma nimikin mutta perheen kesken hän on meidän Mummo.

Maanantaina aamulenkin jälkeen pinkaisin polkupyörällä kaupunkiin sadekuuron mentyä ohitse. Matkaa ei ole kuin vajaa poron kusema joten mukavahan se oli pyöräillä. Ja väli informaationa, poron kusema on noin 7,5km. Tarkastin Wikipediasta Lapin reissun aikoihin. Ai, niin asiaan. Elikkäs, lanka ostoksillahan sitä piti mennä. Mulla on ollut eipäs juupas mietinnässä eräs KyJy hanke. Ja vaikka tuo työ on luultavasti liian kookas ja siksi aikaa viepä niin hulluuttani päätin sen kuitenkin huolia KyJy listalleni. Sitä varten tarvitsin 10 kerää Novitan Floricaa. Ja sitten toiseen KyJy työhön tuo vihreä lanka.


Mutta kuka käski ja miksi ostaa nuo kaksi muuta kerää? Ihan pöhköä. Ilmeisesti niillä on joku syvempi tarkoitus jota en vielä ymmärrä.

KyJy listani ei ole vielä ajan tasalla. Jotain viimeistelyä vaille valmistakin on ja jokunen aloituskin. Lopullisen viimeistelyn teen ensi viikon aikana sekä neuleisiin että listaan. Ajattelin että en lyö kaikkea vielä lukkoon ennen kuin uusin Novita lehti tulee. Vielä Novitallekkin mahdollisuus vakuuttaa minut. No tulihan se lehti tänään. Pari ehkä mutta muuten Hmm. En tahtoisi olla tyly mutta surku että Novitan langat ovat huonontuneet ja mallitkin mietityttää. Täytyy katsastaa lehti vielä uudelleen hartaudella ja samalla hartaudella KyJy listani ja ensi viikon aikaan tehdä päätöksiä.

Viikon loppuna luvassa hyviä kelejä joten meillä pusketaan ainakin osittain puutarha hommissa. Paljon olemme saaneetkin jo viidakoksi villiintynyttä pihaamme siistittyä. Silti vielä on hommaa.

Valmistuneisiin ja keskeneräisiin KyJy projekteihin palaan ensi viikolla. Ja lopuksi toivotan uuden lukijani Sirun tervetulleeksi. Hauskaa että jo viisi on löytänyt minut ja kiinnostuneet lukemaan blogia.

8 kommenttia:

 1. Pihatöitä riittää aina, ne eivät tekemällä lopu ;)

  Minulle tuli viimeinen Novita tänään. Ihan kivoja malleja siinä oli ja otan varmasti joistakin ideoita, mutta kun en tykkää paksuista langoista ja ohuita neuleita ei Novitasta löydy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta että Novitalta puuttuu hyvät ohut langat. Itseäni se ei niin haittaa mutta lankojen laadun heikkeneminen mietityttää. Tosin sitä on joidenkin muidenkin valmistajien langoissa havaittavissa.

   Poista
 2. Minusta lomalla on kivaa mutta tykkään myös siitä selkeästä arjesta. Johtuu ehkä kahdesta pienestä lapsesta että rutiinit ja rytmit tuovat arkeen sen sopivan ennalta-arvattavuuden. Hyvää viimeistä "vapaata" viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua sinullekin. Kyllä se arki on minustakin iham kivaa. Ja jos hyvin käy vuoden päästä pääsen eroon vuorotyöstä. Säännöllinen työ aika on kuitenkin muun elämän kanssa parempi vaihtoehto kuin ilta- ja yövuorot. Vielä on kuitenkin ainakin vuosi edessä työvuoro listan kanssa elämistä.

   Poista
 3. Kauniin värisiä lankoja, odotan mitä kaunista niistä aikanaan tulekaan:) Sataa sataa ropisee meilläkin, ulkotyötkin ovat nyt jääneet hieman retuperälle, samoin blogini päivittäminen ja käsityöt. Uudessa Novita lehdessä oli muutama työ jotka houkuttelevat laittamaan silmukoita puikoille syksymmällä. Toivottavasti vielä syksy tuo kauniit kelit, niin saisi nauttia ulkoilustakin:) Mukavaa viikkoa ihanien käsitöiden kanssa! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 4. Hei Näpertelijä! Kesäloma tuli ja meni. Kaikelaista aikaan sainkin mutta ei ehkä sitä mitä olin kuvitellut. Ja harvinaisen vähän käsitöitä. Toivottavasti syksy korjaa sen asian. Noista langoista mustien ja vihreän lisäksi KyJyyn pääsee mukaan ehkä vielä toinen värikkäistä. Päätöksiä pitää tehdä tällä viikolla tai KyJy tyssää jo tähän. Lievää epäröintiä havaittavissa...

  VastaaPoista
 5. Taidan olla samanlainen lomanviettäjä, loikoilusta ja lepäilystä ei ole tietoakaan vaan pyörin kuin väkkärä ympäri taloa, pihaa ja pusikoita =) Mutta kun en ole luonteeltani mikään loikoilija, minua stressaa melkein enemmän, jos norkoilen tumput suorina. Ja jahka töihin paluu koittaa, saa taas istuksia päivät pääksytysten koneen äärellä, joten täytyy nyt hurvitellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä loman viettäjiä taitaa olla monenlaisia. Ja joinain kesinä on tullut lepäiltyäkin mutta ei nyt. Oman työnikannnalta olisi ollut viisaampi ottaa löysemmin lomalla. Nyt oli sen verran viileämpi loma sää joten jaksoi sen tähden puuhasteella. Helteellä minä hyydyn täysin.

   Poista