torstai 2. elokuuta 2012

KyJy suunitelmat lyöty lukkoon

Nyt sen sitten sain tehdyksi. KyJy 2012 tempauksen neule/virkkuu työlista saatu lopultakin valmiiksi ja julkaistu tempauksen sivuille ja tänne blogiin sivupalkkiin omalle paikalleen. Ei siis enää auta soutaa ja huovata päätöstensä suhteen. Kaikki on nimittäin jo aloitettukin joten muutoksia ei enää tule.

En ymmärrä miten tämä tänä vuonna olikin niin takkuista. Tai sitten aika kultaa muistot jo viime vuoden suhteen. Viime vuoden loppukiri oli kova mutta jouluaattona sain viimeisen työn valmiiksi ja julkaistua joten sikäli se kannatti. Mutta vastaavaan loppu rutistukseen ei haluaisi tällä kertaa joultua, joten viisas jos olisin ollut, niin helpomman listan olisin laatinut. Kun sitä aikaansa ei voi vain omiin tarkoituksiinsa käyttää. Minun vapaa aikani määrän huomioiden töiden saattaminen loppuun tulee olemaan haaste.

Loput työt siis tehtailin alulle parin viimeisen päivän aikana. Ja aivan alkutekijöissään iso osa töistä onkin. Annis ja essu on käytännössä valmiit mutta malli ja kameramies näkevät toisiaan tällä viikolla vain klo 7-7.30 ja 22.00- nukkumaan meno, joten ei niitä silloin saa kuvattua. Eli menee viikonloppuun. Ehtiihän sen.
Eilen aamulla puutui KyJy listaltani yhä kaksi työtä mitä en ollut vielä lopullisesti päättänyt. Aamu lenkillä koirien kanssa puntaroin asiaa. Ja ihan ohi alkuperäisien suunnitelmien tuli ahaa elämys että haluan perinteisen villapaidan! Ja vaikka Novitan langat ovat laadultaan laskeneet niin jostain syystä Seiska veikan nostalgiat uutuutena ovat minua kiehtoneet. Paidan malli löytyi pian ja kauppaan ostoksille. Ja en tiedä minkä viirauksen sielläkin sain koska olin ajatellut ostavani siniset langat. Kuitenkin ostoskoriini poimin vihreät! Tästä ei voi seurata hyvää. Lisäksi olin ajatellut KyJy listalle viimeisenä ottaa sarjan patalappuja, ihan helppouden, nopeuden ja lanka varastojen pienennyksen takia. Sekin suunnitelma meni kaupassa puihin. Muistin erään ovikoristeen ohjeen ja mukaan lähti kolme kerää valkoista Huopasta. Minun täytyy tarkkailla jatkossa kriittisellä silmällä omia toimiani, josko tämä tämmöinen jatkuu. Voi olla oire jostain vakavasta, huh.

Eikä siinä vielä kaikki. Olen ilmottautunut tällä viikolla erääseen "salaiseen" projektiin joka ei liity käsitöihin. Se tulee viemään aikaani elokuussa ja ainakin osittain vielä syyskuussa. Tämä juttu pysyy salaisena kunnes olen päässyt finaaliin. Toden näköisesti saan yllätettyä teidät.

Lopuksi pari kuvaa omalta pihalta. Nämä ovat nyt ilahduttaneet kukinnallaan.

                                                  Mirrinminttu parhaimmillaan
       Maanpeiteruusu, viimevuonna istutettu ja huonolla hoidolla mutta näin kaunis silti4 kommenttia:

 1. Varsin kohtuulliseltahan sinun KyJy-listasi näyttää, ainakin omaan järjettömyyteeni verrattuna =) Ja sinulla on jo neljä valmiina eli puolet enemmän kuin vaikkapa minulla ;) Kyllä se siitä. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mikä salainen projektisi mahtaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vapaavirkattu toppi ja tuo huppari (joka on lähinnä pitkähelmainen villatakki) ovat ne jotka huolestuttaa. Molemmat on aivan aluillaan ja niissä riittää tekemistä. Ei taida toppi tätä kesää nähdä.
   Salainen projekti startaa nyt perjantaina ja ainakin elokuu menee väkisin. Jänskättää itseäkin.

   Poista
 2. Ihailen toisten ahkeruutta käsityörintamilla, itse en ole saanut juuri mitään aikaiseksi. Kauniisti kukkivat molemmat kuvissa olevat, minullakin on väriminttua ja se on nauttinut tästä kesästä. Maanpeiteruususta olen joskus haaveillut, mutta vielä se on vain haaveena. Mukavaa syyskesää ja työn iloa! - Pyllerö Neulomosta

  VastaaPoista
 3. Kääk, huomasin että tekstissä lukee mirrinminttu vaikka väriminttuhan se on. Huomaa että on haipakalla tekstiä kirjoitettu ja tarkastettu. Maanpeiteruusu on ollut minulle iloinen yllätys ja eipä ole hoitoa tarvinnut. Voi tosin olla että montaa kesää ei huonolla hoidolla kuki noin kiitettävästi. Mukavaa loppukesää Pyllerö.

  VastaaPoista