tiistai 7. elokuuta 2012

Höpinää ja vähän asiaakin

Tervehdys taas. Vaikka kuinka koittaa joskus kirjoitella asiallisen ja kirjoitus virheettömän blogi tekstin niin eipä se minulta luonnistu. Pitkät rimput kaikelaista jaarittelua ja kirjoitus virheitä siellä täällä. Viimeisimmässä Väriminttu oli lipsahtanut Mirrinmintuksi. Saanen anteeksi.

Kuten muulloinkin tämäkin postaus sisältänee höpinää mutta myös kaksi valmistunutta KyJyä. Viimeksihän taisin lupailla että saisin kuvat jo viikonloppuna mutta enpä saanut. Tähän on tavallaan hyvä syykin.
Lauantait menee työviikon jälkeen viikolla tekemättä jääneiden kotihommien tekemiseen ja kun niistä on selvinnyt, iskee "empä viitsi mitään" olo. Ja sunnuntaina poikkesimme ex tempore reissulle Kuopioon. Muutamassa liikkeessä keskustassa ja käynti uudessa Ikeassa. Ja kuten arvata voi, tuli tehtyä ostoksia  mitä ilman ei tulisi toimeen. Tulo matkalla oli kova ukonilma ja olimme lopulta kotona sen verran illasta ettei KyJyjen kuvailu ja blogi postaus ollut ensimmäisenä mielessä.

Siinäpä se viikonloppu menikin. Mutta eipä hätiä mitiä, ainahan on maanantai ilta. Tosin pieni aavistus oli että mahtaako kamera mieheni edelleenkään joutaa kuvaaajaksi. Nimittäin sunnuntai iltana hän poikkesi nettiin ihailemaan moottoripyöriä. Olen ollut haistavinani ilmoilla pientä vaihto kuumetta. Ja kun siippani saa auton vaihto kuumeen (ja sama pätee näköjään moottoripyöriin) niin ei siihen ole muuta lääkettä vielä löytynyt kuin se että vaihtoonhan se ajopeli menee jos nyt niin heti. Niinpä hän huruutteli töistä kotiin uudella(käytetyllä) pyörällä, oli ottanut koeajoon. Ja näyttämään  rouvalle, antoi koeajelu kyyditkin ja mukamas oli kysyvinään mielipidettänikin. Seitsemääntoista vuoteen olen kuitenkin sen oppinut, että tässä vaiheessa ostos päätös on jo tehty ja vain armottoman kilahdukseni seurauksena hän peruisi hankkeensa. Ja enpä minä nyt jaksa tuosta kriisiä nostaa joten tänään siitä on sitten kaupat syntyneet. Saipahan "lapsi" tikkarin.

No eipä muuten tarvinnut eilen illalla kuin vihjaista että sitä kuvaus apua kaipaisin. Löytyi heti aikaa, kumma juttu. Ja nyt päästäänkin kirjoituksen asia osioon. Eli valmistuneet KyJyt.

                                                                KyJy nro 8 Essu


Malli on Suuri käsityö lehdestä numeroa en tähän hätään muista mutta etsin sen jos jotakuta kiinnostaa. Lanka ei ole ohjeen mukainen vaan Novitan puro Batikia, 167gr, puikot vitoset. Langat on ostettu jo silloin kun ne tuli uutuutena. Ihan muuta neuloin aluksi, ei edennyt, purin. Sitten virkkasin jotain, ei sekään hyvä, purin. Ehkäpä langat odottivat sitten tätä KyJy projektia. Tää essu on ihan ok  mutta lankaahan jäi vielä. No kai siitä jotain muuta tulee aikanaan.

                                                KyJy nro 10 Annis huivi
  

Lankana SandnessGarnin Lanett superwash, kulutus 86gr. Loin silmukat puikolla nro 7, kaksi ensimmäistä rivi neuloin nro 6 ja sen jälkeen 5 1/2 puikolla. Pompuloiden kanssa hermot meinas pettää, sain ne kuitenkin. Viisi viimmeistä kierrosta tein helmi neuletta reunan kiertymisen estämiseksi, käytössä selviää toimiiko. Tämä lanka löytyi myös omista varastoista. Alkuperin tuosta taisi olla suunnitteilla jotain muuta, mutta tekemättä on jäänyt. Värin valitsin silloin sen takia koska halusin jonkin asusteen sopivan sulkaanrusken Marimekko laukut kanssa. Ehkäpä tuo käy. Voipi olla että tämän jälkeen en pampuloita neulo, tulin niille allergiseksi.

Muut KyJyn etenevät takuten. Muutama pitäisi saada tällä viikolla pitkälle ja joku valmiiksikin jotta jäisi työläämmille enenpi aikaa käytettäväksi. Tosiasia on vain se että kun tästä joudun, koirani odottavat lenkkiä ja kotini imurointia ja siivousta. Eli ehkä sitten illempana tai huomenna käsitöiden pariin. Niin, toivon ainakin...


6 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo essu :) Puro batik on kyllä ihanan pehmoista lankaa, mutta kuulemma hirmu hiostavaa. Minä olen tehnyt siitä vain tabletteja ja tyynyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla hyvinkin hiostavaa. Itse olen aiemmin tehnyt valmiiksi asti vain isoäidinneliö peiton ko. langasta joten en osaa hiostavuudesta sanoa. Tuossa essussakaan se ei varmaan haittaa. Jotenkin minun oli helpompi batikia virkata kun neuloa, tosin tuo essu oli helppotekoinen.

   Poista
 2. Kiva essu ja miten herkullinen Annis! Väri on aivan ihana. Mulla ei ole yhtään uutta KyJyä valmistunut. Yksi on ollut viittä vaille valmis jo kolme viikkoa, mutta lanka loppui kesken. Töihin paluusta oli se hyöty, että neulovalla työkaverilla sattuu olemaan ko. lankaa jemmassa, joten saan häneltä kerän ja saan tehtyä pikku-tunikan vihdoin valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minulla on pari työtä melkein valmiina tuolla odottamassa. Jostain syystä vitkuttelen näköjään niiden loppuun asti saattamisessa koska en pidä langan päättelystä ja muista viimeistely hommista. Mutta se virkattava toppi ei ole edistynyt yli kuukauteen yhtään. Mistähän siihen innostuksen saisin?

   Poista
 3. Ihanan suklainen Annis! Oma Annikseni sai aikoinaan vain yhden kerroksen pallukoita - vaikka pallukat kivannäköisiä ovatkin

  VastaaPoista
 4. Väri minustakin ihana. Ja nuo pompulat ovat nyt OK mutta niitä tehdessä olin hermo romahduksen partaalla.

  VastaaPoista