torstai 30. elokuuta 2012

Kyjy raportointia

Taas sain tikistettyä pari KyJyä finaaliin. Nää oli molemmat mukavia neuloa mutta jäivät hiemat niiden aloitusten jalkoihin elokuussa. Nyt sitten ovat julkaisu kunnossa.

Elikäs pidemmittä alku jorinoitta, saanen esitellä, KyJy 5 Hihatin

Mallin otin Kauneimmat Käsityöt 3/2012 lehdestä. Ihan eri langalle suunniteltu mutta ohjeen lankaa en saanut niin vaihdoin rohkeasti Novitan Miamiin. Ja samalla otin taiteellisen vapauden irroitella myös väreissä. Hieman hailakat värit on tuossa kuvassa mutta tuo vihreä on oikeasti tosi kirkas. Melkoinen värien kontrasti mutta jostain syystä mää tykkään. Muuten hihatin ei onnistunut kuten kuvittelin mutta käytän kotona ainakin. Langan menekki 200gr.


                                                     Ja sitten KyJy 18 Bambu sukat
Tässä on lankana Regian bamboo color, 63gr. voitin kaksi kerää tätä lankaa Kristan blogi arvonnassa heinäkuussa. Ohjeen näihin sukkiin löysin Regian omilta sivuilta. Ja nää on muuten jalassa parasta aikaa. Eli omaan käyttöön heti.

Eli kahdeksan KyJyä valmiina ja pian valmistuu vielä yksi. Mutta vielä niitä työläitä projekteja on odottelemassa vuoroaan. Koko ajan eteen päin mennään ja se on pää asia.

Vielä loppuun pari kuvaa viikon lopulta. Hommasimme neljä eri kokoa suurentavia linssejä kameraan. Ja viikon loppuna intouduin kokeilemaan niitä. Ja voin sanoa että makro kuvaus on oma taiteen lajinsa. Eli ihan suoralta kädeltä on vaikeaa saada onnistuneita tarkennuksia. Silti rohkenen laittaa tänne pari harjoittelu otosta.

                                  Tässä puutarha satoa jota koira ei ennättänyt popsia.
                                                  Tässä  taas iki ihana ampiainen


Kuvat on tuollaisenaa otettu, enkä ole käyttänyt kuvan rajausta. Eli aika lähi kuvia saa vaikka linssi ei ollutkaan kuin +4. No ehkä vielä harjoittelen tuota kuvaamista. Into on kova.

Ampiaisesta tuli mieleen. Sattui pari viikkoa takaperin että olin kiinnostunut ampiaisen kanssa samasta vadelmasta. No tämäpä päätti hankkiutua  minusta eroon pistämällä minua sormeen. No minä tietysti huitomaan hullun lailla. Ja pahaksi onneksi siinä rytäkässä otus meni paidan kauluksesta sisään ja täräytti piikkinsä napaani. Sitä kutinan paljoutta seuraavan viikon ajan...

                                                     Vain minulle voi käydä näin.

4 kommenttia:

 1. Ihanan raikas hihatin ja kauniit sukatkin. Minä en tykkää yhtään ampiaisista ja 30v selviydyin ilman yhtäkään pistoa. Tänä kesänä ei enää onnistunut enkä yhtään enempää tykkää kyseisistä otuksista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään ystävystynyt ampparin kanssa. Liian ilkee otus minun makuun.

   Poista
 2. Aikasta kiva toi hihatin! Ja noi sukat on tosi nätit, täytyykin käydä kuikkimassa malleja tuolta Regian sivuilta. Sun KyJysi etenee varsin mallikkaasti, samaa en voi sanoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sinunkin KyJysi etenee, yksi kerrallaan valmiiksi asti. Ja jos ei jouluksi niin ensi vuonna sitten.

   Poista